2018. február 24-én Budapestre kirándultunk a programhétvége keretében. A Csodák Palotája kiállításain és programjain vettünk részt. (24 diák, Kisné Hamar Mária és Szécsiné Tamasi Katalin tanárnők.)

Először a születés világa c. kiállítást tekintettük meg egy moderátor vezetésével. Maketteken követtük a magzat fejlődését. Videó filmen megnéztük, hogyan szülnek különböző természeti népek. Egy speciális fotelban megtapasztaltuk, mit hall a magzat az anyaméhben. Érdekes hangokat hall! Főként a fiúk próbálták föl azokat a zsákokat, amelyek a „terhet” szimbolizálták. Így próbálták bekötni a cipőjüket, kevés sikerrel. A kisbabák pelenkázását is megtanulhatták az érdeklődők.

Ezután a diákok 5 fős csoportokban a szabaduló szobákban fejtették meg a különböző rejtvényeket. A témák a következők voltak: A megújuló város, A mérnök szobája, Vészhelyzet, Világjáró.

Mindenki jól érezte magát. Jókedvűen, élményekkel gazdagodva szabadultak ki a szobákból.

3D-s moziban már többször voltunk, de 9D-s  moziban még nem. A sivatagi hullámvasút igazán félelmetes volt. Száguldottunk a föld alatt, a levegőben, és időnként még a sínek is eltűntek, és zuhantunk a semmibe. A szimuláció nagyon élethű volt, ezért vagy nevettünk, vagy sikítottunk, miközben a székünk minden irányban mozgott, időnként víz csapódott az arcunkba, vagy forgószélbe keveredtünk. Aki nem volt ilyen bátor, az kalandozhatott bogárháton, hasonló élményekkel gazdagodva.

   

Egyénileg még számos kiállítást megnéztek, és sok érdekes játékot kipróbáltak a diákok. Gyorsan eltelt az itt töltött öt óra.

Vasárnap délelőtt Szolnokra utaztunk vonattal.( 29 diák, Kisné Hamar Mária, Buczkó Erika és Srankó Anna tanárnő.) Érdekesség, hogy volt olyan diák, aki először ült vonaton, és elég furcsának találta.

Célunk egy bowling-centrum volt, ahol csapatokat alkotva 4 pályán játszottunk. A kezdeti nehézségek és sikertelenségek után már mindenki sikeresen gurított, több-kevesebb bábut eltalálva. Mivel verseny volt, így mindenki elsősorban magának szurkolt, de a szép gurításokat megtapsoltuk, és biztattuk a csüggedőket, nevettünk az érdekes jeleneteken. Az első kört  Mága Jenő nyerte, a másodikat pedig Arnóczki Gergő.

   

Akadálymentesítés