Apci testvériskola látogatása a Pánthy Tagintézményben

Az apci Apáczai Csere János Katolikus Iskola diákjai a testvériskolai pályázaton belül étkeztek hozzánk  2018. december 6-án két napra. Az előkészületek nagy szervezést igényeltek, hiszen 50 diák és 5 kísérőtanár érkezett hozzánk, akik a mi diákjainkat szerették volna megismerni, és bekapcsolódni a mi iskolai életünkbe.

A legtöbb élményt a dec.6-ai nap adta. 10 óra után nem sokkal érkeztek meg, a mi diákjaink a kapuban várták őket. Előzetesen sikerült egyeztetni a névsort, és előre párt választott magának mindenki. Volt, aki azt kereste meg, akivel Apcon megismerkedett már az előző látogatás alkalmával, volt, aki új párt szeretett volna, mert mással barátkozott össze, mint aki előre ki volt jelölve számára.

                                                           

Az iskola ebédlőjében közösen megnézték a Mikulás napi műsort, majd a vendég gyerekek átvehettek egy nekik összeállított ajándékcsomagot, ami a várva várt Mikulás csomag mellett tartalmazott hűtő mágnest, naptárat, amiket az iskoláról és a városról készített képek díszítettek. Ezután a gyerekek és a kísérőtanárok is átsétáltak a mi diákjainkkal együtt megtekinteni a helytörténeti gyűjteményt, ezt egy finom ebéd követte.

A délutáni programot a könyvtárban kezdtük, ahol a könyvtárosok adventi kézműves foglalkozást tartottak a gyerekeknek. 4 csoportra osztottuk őket és már kezdődött is a munka. Készült ajtódísz, gyertyatartó és dísztasak is, amibe ezeket bele lehetett rakni. A délutánt egy kis adventi Activity színesítette, amikor versenyezhettek a gyerekek a rajzos, mutogatós, körülírós feladatok megfejtésében.

                                                           

Fél négykor átvonultunk a katolikus templom előtti térre, ahol a Szent Miklós napi ünnepi műsort tekintettük meg. A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola és Óvoda apraja- nagyja készült valami kis aprósággal. Az ovisok verseket mondtak, az általános iskola tanulói egy zenés- verses műsort adtak elő, zárásként a gimnázium énekkarát hallgattuk meg. A hideg és a sötétedés ellenére népes társaság gyűlt össze a téren, akik nagy örömmel fogyasztották el a meleg teát és az előre elkészített zsíros kenyeret.

Igazán jó hangulatban telt a nap, új barátságok születtek, a már meglévők pedig erősebbé váltak. Ezeket a közeljövőben is ápolni fogják, sokan pedig azt kérdezték, hogy mikor lesz megint lehetőség találkozni, mert azt máris várják.

Akadálymentesítés