Bemutatkozás

Szeretettel köszöntök minden kedves Látogatót intézményünk megújult honlapján. A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda a jelenlegi keretek között 2012 óta működik az Egri Főegyházmegye fenntartásában. Történetének kezdete óta óvodánk, iskoláink jelentős szerepet játszanak városunk szellemi életében.

Az Egri Főegyházmegyei Hatóság 2010-ben újraindította a katolikus oktatást, ekkor kapta általános iskolánk a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola nevet. 2011. szeptember 1-től a Bercsényi Miklós Gimnázium és Kollégiummal karöltve az Egri Főegyházmegye többcélú, közös igazgatású közoktatási intézményt hozott létre, a gimnáziumhoz és a kollégiumhoz csatlakozott tagintézményként a Szent Kristóf Katolikus Óvoda. Óvodánk a katolikus nevelés legalsó láncszeme, ahol felvállaljuk, hogy megalapozzuk a katolikus hitet, és a vallásos élet felé irányítjuk a gyermekeket. Valljuk, hogy óvodánk „vezetője” Jézus, aki segít minket ebben a munkában. 2012. augusztus 31-től újabb átszervezés történt, a katolikus általános iskola beolvadt intézményünkbe. Az intézmények pedagógiai programjai már az egyesítés előtt is nagyon egybecsengtek, mivel az óvoda is, az általános iskola is kiemelten kezelte a természettudományokat.

A gimnázium az elmúlt két évben indította a természettudományi tagozatot. Így a tanulók útja az óvodától az érettségiig egy intézmény keretein belül vezet. Célunk, hogy tanítványainkat a keresztény értékek, nemzeti kultúránk, hagyományaink iránt elkötelezett, felelősségteljes fiatalokká neveljük. A honlapunkat böngészve szabadidős tevékenységeink széles skálájáról is képet kap a látogató, megnézheti a Bercsényi Tv adásait is. Büszkék vagyunk eredményeinkre, hiszen kiváló szakemberek kerültek ki az iskola padjaiból, akik közül többen visszatértek az egykori alma materbe, s oktatják a helyi és a környező településekről bejáró vagy kollégiumban lakó tanulókat.

Kocsis Erzsébet
igazgató