Beszámoló a „ A Futball éjszakája” című rendezvényről

2018.szeptember 7-én első alkalommal került megrendezésre országosan a „Futball éjszakája” című rendezvény. Ezen az éjszakán megteltek Magyarország legismertebb stadionjai és minden a fociról szólt.  Ennek hatására úgy gondoltuk, hogy mi is csatlakozunk ehhez a programhoz. Testnevelőként és labdarúgó-edzőként – talán kissé elfogultan – úgy gondolom, hogy a labdarúgás tömegeket mozgat meg. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ezen az estén-éjszakán a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola Tagintézmény sportudvarán több mint 300 gyermek és szülő jelent meg.

                  

A programot diákjainknak és szüleiknek hirdettük meg. Öröm volt nézni, ahogy sorban egyre több család érkezett. Nemcsak a létszám, hanem a boldog gyermekarcok és a lelkesen játszó szülők, nagyszülők bizonyították a rendezvény sikerét.

                  

A program 16:45-kor kezdődött és 22:00-ig tartott, bár fél tizenegykor is rúgták volna még a bőrt a résztvevők. A rendezvény egy különleges megnyitóval kezdődött, hiszen két ismert magyar válogatott labdarúgó: Boda Imre és Veimper István látogatott el hozzánk, és nyitotta meg ezt a szép estét. Szavaik mély nyomokat hagytak a hallgatóságban. A megnyitó után kezdetét vették a mérkőzések, melyek tízpercesek voltak, a csapatok pedig 5+1-es formában álltak fel. Gyakorlatilag 7-től 99 éves korig mindenki a pályára lépett. A mérkőzések sportszerűek, izgalmasak voltak, és hatalmas szurkolótábor biztatta a csapatokat. A legnépszerűbb mérkőzés a tanárok-Törökszentmiklósi FC edzői meccs volt, mely természetesen a legsportszerűbb körülmények között döntetlen (1:1) eredménnyel zárult.

                  

A mérkőzések mellett a résztvevők edzésgyakorlatokat, sportszereket próbálhattak ki, melyek során segítségünkre voltak a Törökszentmiklósi FC azon edzői, akik egykoron az iskola falai között tanultak, és örömmel fogadták meghívásunkat.

A pedagógusok egy emberként vettek részt a program népszerűsítésében, és nem feledkeztek meg az enni-innivalóról sem.

              

Jövőre folytatjuk, már jobbnál jobb ötletekkel készülünk. Bízunk abban, hogy ezzel a programmal is iskolánk jó hírét erősítjük.

A rendezvényen részt vett a T1TV, illetve az intézmény honlapján és Facebook – oldalán is beszámolunk az eseményről.

Végezetül köszönöm minden résztvevőnek, hogy hozzájárult a rendezvény sikeréhez, ezzel ösztönözve minket további, hasonló rendezvények szervezésére.

Ez egy olyan csapatmunka volt, mely a labdarúgásnak is az alapja. Akkor születnek a gólok, ha együttműködünk.

Lázár Miklós

testnevelő-edző

Törökszentmiklós, 2018.szeptember 11.

Akadálymentesítés