Főzőverseny Horváth Ilona emlékére

2018. szeptember 27.

Hagyományaink közé emeltük a szép őszi időjárásban bízva a szeptember végi szabadtéri főzőversenyünket. Horváth Ilona híres szakácskönyve nem hiányozhat egyetlen konyha polcáról sem. A híres könyvszerző egykor a kollégiumunk igazgatója volt, így nemcsak a szakácskönyv köt hozzá minket.  A Borostyán Tájház és Borozó tulajdonosa pedig örömmel ad helyet a gimnázium diákjai számára. Ebben az évben nagyszerű összefogásnak lehettünk tanúi: szülők, gyerekek, osztályfőnökök közösen tervezték meg, mit főznek, ki fogja a fakanalat, ki vásárol, milyen étellel száll be az osztály a nagy versenybe. Az időjárás igazán kegyes volt hozzánk: a mi kedvünkért borongós napok után gyönyörű napsütésben tölthettük el a kertben a délutánt.

                           

Már 12 órakor jó illat szállt a vendéglő környékén, nyüzsgött a sok „éhes” ember a tájház udvarán. A legkülönfélébb ételek kerültek a zsűri asztalára. Végül a 11. b osztály lett az első,
akik golyóálló csirkemellet főztek, a dobogó 2. fokára a 9. a osztály állhatott csiripöri nokival
nevű ételükkel, a bronzérmes pedig a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola 7. b osztálya
lett, akik finom alföldi bablevest készítettek. A nehéz döntést Pacsai Norbert és felesége (Horváth Ilona leszármazottai), valamint Kiss Zoltán a gimnáziumi konyha szakácsa hozta meg, igen hosszú beszélgetés után, hisz  minden étel különleges volt a maga nemében.

                           

A főzőversennyel egyidőben a Csibe-futam zajlott, a friss bercsényis diákok vidám vetélkedőjét a 9. a osztály nyerte, második helyezett a  9. b és 9. c osztály lett holtversenyben, harmadik pedig az AJKP. Köszönjük Barabás Csaba tanár úr és a DÖK szervező munkáját.

Összesen – a tanári csapattal és a 3 vendég osztállyal együtt- 21 csapat főzött és lakott jól.

Hogy miket főztetek? Főztünk? Nézzünk néhány ételt!

-mézes-chilis csirke-pulyka, horgász-gulyás, paprikás krumpli minden mennyiségben, chilis bab, bográcsgulyás házi módra, kacsazúza pörkölt, mézes-mustáros csirke stb.

Köszönjük a szülők támogatását, a gyerekek lelkesedését, Berta János vendégszeretetét a Borostyánban.

Jövőre találkozunk!

Szécsiné Tamasi Katalin

intézményegység-vezető

Akadálymentesítés