Ifjúsági tábor a Bercsényiben

A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium tehetséggondozó tagozatának 27 tanulója, főként leendő 6. és 7. osztályosok Kovácsné Nyiri Ilona,Kocsis Orsolya és Országh László kísérő tanárokkal az EFOP-1.3.5.-16-2016-00586 Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a Bercsényi Miklós Katolikus Iskolában című  pályázat támogatásával (a pályázat az utazás és az étkezés költségeit fedezte) 4 napot Egerben tölthettek.
Próbáltunk élménydús programokat szervezni a gyerekeknek, így már az első napon meglátogattuk az egri várat, a kiállításokat (fegyverbemutató, Hősök- terme, kazamaták) pedig  idegenvezető irányításával tekintettük meg.

                     

A továbbiakban a Varázstoronyba mentük, ahol  csillagászati bemutatót és rendkívül érdekes fizikai kísérleteket láthattunk. Egy teljes napot a Szalajka-völgyben töltöttünk, ahol a Börtönmúzeum Panoptikumot, a Fátyol- vízesést és az Istállóskői-barlangot is útba ejtve kb. 15 km-t túráztunk.

Interaktív programokat is szerveztünk – a “Város a város alatt” és az “Időalagút”  – ,melyeken nagyon jól szórakoztak diákjaink.

                                

A Szépasszonyvölgybe tett séta keretében a Kockaland legókiállítás után mozilátogatáson vehettek részt tanulóink az Agria Cinemában.

Egyházi intézmény lévén természetesen a Bazilikát is megtekintettük, imádságokat mondtunk, s misén is részt vettünk.

A kellemes időjárás is segítette programjainkat, így mindannyian jól éreztük magunkat, és élményekkel telve értünk haza.

 

A szervezők nevében: Kovácsné Nyiri Ilona

Akadálymentesítés