Informatika verseny

A Bercsényi Napok keretében megrendezett informatika versenyre az 5 – 8. osztályos tanulók jelentkezését vártuk. Összesen 8 fő vállalta a megmérettetést, négyen a Bercsényiből és négyen a Fegyverneki Móra Ferenc Általános Iskolából.

A versenykiírás szerint az állatok mozgását bemutató animációt kellett létrehozni legalább 10 képkockával a LogoMotion rajzolóprogrammal. Az értékelési szempontok között meghatározó volt, hogy hány féle mozgáselemet használt a munkája során a versenyző, valamint az is, hogy részleteiben mennyire volt kidolgozva.

Valamennyi diák teljes egészében kihasználta a rendelkezésre álló 45 percet és szorgalmasan dolgoztak elképzelésük megvalósításán. Mindannyian szép munkát „tettek az asztalra”. Voltak, akik labdázó vagy az utcán szaladó kutyát ábrázoltak, többen választották a madarak röptét, méhecskéket, halakat, csigát is láttunk.  A zsűrinek nehéz dolga volt az első három helyezett sorrendjének megállapításában.

Az I. helyezett Négyesi Martin a Fegyverneki Móra Ferenc Általános Iskola 5. a osztályos tanulója lett, aki több méhecske virágra szállását mutatta be igen aprólékosan kidolgozott sok különböző mozgásformával. A II. helyezést Bölkény Dániel a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium 7. a osztályos tanulója érte el. Ő egy csiga előre haladását ábrázolta attól kezdve, amint kibújik a házából, szintén nagy gondossággal megrajzolva a részleteket is. A III. lett Korpás Olivér 6. a osztályos tanuló, szintén Fegyvernekről, az Ő animációja több madár ide-oda cikázását jelenítette meg.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Márton József, a versenyt szervező informatika tanár

Akadálymentesítés