Ismerkedési est a kollégiumban

„ A mosoly meggyőződésem szerint mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is.”

Janikovszky Éva

Hagyományos kollégiumi rendezvényünk az AJKP előkészítő  évfolyamos tanulóinak bemutatkozó estje, amelyre az idei tanévben október 12-én este került sor.

A vendégek köszöntése és a konferáló szerep Papp Elizabet 9.c osztályos tanuló érdeme.

Diákjaink nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel készültek, szereplésük mögött pedig sok próba, szövegtanulás áll. Dicséret minden szereplőnek!

Elsőként egy fantasztikus sportbemutatót láthattunk, ahol az AJKP előkészítő évfolyamának fiú diákjai megjelenítették az idén hazánkban megrendezett vízi világbajnokság szinkronúszását. Lehetett gyönyörködni a feszített víztükörben, a kecses mozdulatokban , a lenyűgöző koreográfiában. Hatalmas siker fogadta bemutatójukat, a lelkes közönség szívből jövő tapssal jutalmazta fellépésüket. Köszönjük Koszta László tanár úr felkészítő munkáját.

Ezután  egy jelenet következett, „Osztályfőnöki óra” címmel, amely a tanár-diák viszonyt mutatta be humoros szemszögből. A szereplők igazi átéléssel, sok-sok nevettető pillanattal ajándékoztak meg bennünket. Mindenkinek nagyon tetszett a jó humorú, érthetően és szépen beszélő diákok remek játéka. Köszönjük Oláh – Kovács Anna tanárnőnek az ötletes szemléltető ábra elkészítését.

Az előkészítő évfolyamos lányok modern táncot adtak elő. Jámbor Heidi és Viczián Henrietta 11. évfolyamos lányaink segítettek a tánc betanításában, és ők is velük táncoltak.

Következő műsorszámunk autómatricák tréfás felirataiból adott ízelítőt.

AJKP2017 079 AJKP2017 158

AJKP2017 188 AJKP2017 199

A szatmári néptánc művészi lépéseit két gyakorlott táncos, Minyák Nikolett 10. évfolyamos és Mozsár Zsigmond előkészítő évfolyamos tanulók vitték színre. Tánctudásukkal elkápráztatták a közönséget.

Ezt követően ismét a nevetős perceké lett a főszerep. Hogy mondják más nyelven? címmel a nyelvi humor kapott teret önfeledt derültség kíséretében.

Befejezésül a Benő Band mutatta be zenei tehetségét.

Majd egy fantasztikusan jó buli következett finom süteményekkel, enni- és innivalóval. Öröm volt látni diákjaink jókedvű, nevetéstől ragyogó arcát, a szereplők sikerélményét. Valamennyien nagyon jó hangulat részesei lehettünk.

Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult az est varázslatos pillanataihoz.

 

Kormos Jánosné

kollégiumi nevelő

Akadálymentesítés