Katolikus találkozó

A 2018.máj.4.( péntek) és máj.6. (vasárnap) közötti időszak nemcsak végzős diákjaink ballagása, hanem gimnazistáink bérmálása miatt is jelentős hétvége volt intézményünk életében. Dr. Ternyák Csaba egri érsek május 6-án szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a törökszentmiklósi Szentháromság Főtemplomban. A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégiumból 16 diák vállalta ezen a napon a keresztény nagykorúság felelősségét. A főpásztor a fiatalokhoz szólva hangsúlyozta a hittel átszőtt élet család- és közösségformáló erejét.
A bérmálás időpontja egyben a hetven évvel ezelőtt rendezett törökszentmiklósi Nagykunsági Mária Napok jubileuma is. Erre emlékezve a Kálvária templomból az ünnepség helyszínére hozták a Fájdalmas Szűzanya szobrát, amelyet 1948-ban XII. Piusz pápa küldött nemzetünknek. Ez a kegyszobor köti össze három generáció óta azokat a nemzedékeket, akik igent mondtak a hittel megtöltött életre.
Ezen a hétvégén Mindszenty József bíboros,esztergomi érsek , hercegprímásra is emlékeztünk, a tiszteletére emeltetett szobor felszentelésének 20. évfordulója alkalmából .
A „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a Bercsényi Miklós Katolikus Iskolában” című EFOP-1.3.5-16-2016-00586 azonosítószámú projekttel is csatlakoztunk az eseményekhez, és a pályázat jóvoltából a vasárnapi események résztvevői a felemelő program után egy ebéden is részt vehettek.

Akadálymentesítés