Költészet napja 2015.04.09.

Az óvodás kor a vers és a mesehallgatás igazi ideje. A nap bármely időszakában adódhat olyan helyzet, amikor verset, mesét kezdeményezhetünk, ezért nekünk óvodapedagógusoknak többek között gazdag mese és verskultúrával kell rendelkeznünk ahhoz, hogy a tervezett anyag mellett a  helyzethez illő irodalmi alkotásokat is megismertessük a gyermekekkel.

Célunk, hogy az óvodás kor végére kialakuljon a gyermekekben a mese és vers iránti szeretet, igényeljék, várják a mesét és maguk is szívesen mutassák be, adják elő azokat.

DSC01741ki    DSC01742ki

Katolikus óvodánk a hitre nevelés által lehetőséget biztosít a hagyományos irodalmi anyag mellett bibliai történetek, rövid imák megismerésére is, amelyhez gyakran társul a zenei nyelv.

Mindezek eredményeképpen mutattuk be a Költészet Napján az Ipolyi Arnold Könyvtárban verses, zenés műsorunkat, melynek üzenete a természet és a lélek megújulását szolgálta.

DSC01769ki    DSC01778ki

A gyermekeket Szurmai Erzsébet, Kormos Lászlóné, Andáné Hendrik Mária óvodapedagógusok készítették fel, gitáron közreműködött: Tóth-Pál Józsefné óvodapedagógus. Köszönjük, hogy ott lehettünk!

Andáné Hendrik Mária

Akadálymentesítés