Lelki nap intézményünkben

Intézményünk a közelmúltban megrendezett lelki napon készült fel Húsvét ünnepére. Az eseményen meghívott vendégeink segítettek abban, hogy minden korcsoport megtalálja a számára megfelelő tevékenységet. A gimnáziumban Bordás Péter plébános atya bevezetőjében a fiatal keresztény példaképekről beszélt. A lelki elcsendesedést a diákok által bemutatott keresztút segítette. Elvira szalézi nővér Don Bosco nevelési módszeréről tartott előadást a szülőknek. Vígh Nóra, az Eszterházy Károly Egyetem hallgatója liturgikus táncot tanított a gyerekeknek. Czifra Bálint, a Budapesti Műszaki Egyetem diákja a Teremtésről vezetett csoportos beszélgetést. A gimnázium tanárai érdekes feladatokkal, játékokkal gazdagították a programot.

Az általános iskolában Ágnes nővér előadását keresztútjárás követte évfolyamomként. Ezután az alsó és a felső tagozat diákjai külön-külön, életkori sajátosságaiknak megfelelően  vettek részt különböző foglalkozásokon. Húsvéti történet kisfüzet készítése, történet felolvasása és megbeszélése , bibliai idézet megfejtése morze abc segítségével, kézműves foglalkozás várta a tanulókat.

Lelki napunk végén az  Eucharist együttes műsorát hallgattuk meg, melyen a gimnazisták mellett általános iskolai diákok is részt vettek. Nagyszerű zárása volt ez a napnak, melyen felnőtt és gyermek lelkileg egyaránt feltöltődhetett .

Akadálymentesítés