Négy éve tartó sikersorozat a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskolában

Ebben a tanévben 2015.02.28-án Kiskunfélegyházán rendezték meg a Kalandpróba Országos Természetismereti verseny döntő fordulóját. A verseny népszerűségét mutatja, hogy több mint 1700 tanuló indult a levelezős fordulókon, de a döntőbe csak a legjobbak kerülhettek be. Iskolánk 8.a osztályos, emeltszintű természetismeretet tanuló diákjai ismét megmérettették magukat ezen a versenyen, mint ahogy az  elmúlt 4 év során is tették. Ötödikesekként – csapatversenyben – első helyezést értek el, így jutalomkirándulásra vihették osztályukat Miskolctapolcára. Ezt követően – a verseny átszervezése miatt – egyéni sikereket arattak, hiszen minden évben dobogós helyezéseket is elértek.

1

Hasonlóképpen történt ez az idei tanévben is. Bár a témakörök igen nehéznek bizonyultak, hiszen magukba foglalták az egész nyolcadikos osztályos biológiát (Egyed alatti szerveződési szintek; A sejt; Szövetek; A bőr; A mozgás szervrendszere; Anyagcsere; Érzékszervek; Szaporodás)  és a földrajz egy részét is (Közép-Európa), tanulóink sikeresen vették az akadályokat. Markót Krisztina 12. helyezést, Czeczon Emese 7. helyezést, Nagy Klaudia 6. helyezést ért el. Turcsányi Máté pedig ismét dobogóra állhatott 2. helyezettként.

2

Gratulálunk tanulóinknak, és reméljük, hogy a megszerzett tudást, a természettudományok szeretetét továbbviszik és gyarapítják középiskolás tanulmányaik során is!

Dancza Jusztina

Akadálymentesítés