Ökumenikus imahét – 2019

A 2019. évi Ökumenikus imahét alkalmából városunk református és katolikus intézményei is megmozdultak. Első ízben találkoztak a két felekezet diákjai egymás templomaiban.

Elsőként a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium 10. c osztálya látta vendégül a Bethlen Gábor Református Általános Iskola 3. b osztályát. Szentháromság-templomunkat Galsi Zoltán tanár úr mutatta be kis vendégeinknek, akik ezután Szekeres József kántor úr csodálatos orgonajátékában gyönyörködhettek, majd megtekinthették a templomunkban felállított betlehemet.

                      

A templomlátogatás végeztével kollégiumunk ebédlőjében vártuk kis látogatóinkat egy szerény agapéra, melyen együtt énekeltünk és imádkoztunk.

           

A találkozót nagy szeretettel viszonozta a Bethlen Gábor Református Általános Iskola 3. b osztálya, akik izgalommal várták a „nagy gimiseket”. Bepillanthattunk a református egyházközség gyülekezeti termében, ami számos közösségi tevékenységnek ad otthont. A Református templom bemutatását ismét Galsi Zoltán Tanár úr tartotta meg, akinek lehetetlen volt megválaszolhatatlan kérdést feltenni. Végezetül újból együtt lehetettek kicsik és nagyok, immáron, mint kedves ismerősök a találkozót záró felszabadult szeretetvendégségen.

           

Azért, hogy ez az ökumenikus diáktalálkozó létre jöhetett sok-sok segítségre volt szükségünk. A két egyházközség tagjai száz százalékig részesei voltak a szervezésnek és a lebonyolításnak, ezért volt KÖZÖSSÉGI.

Hálás szívvel köszönjük:

a két egyházközség lelki vezetőinek;

a két intézmény vezetőségének;

Galsi Zoltán Tanár úrnak;

Patóné Kazinczy Mariann Tanító néninek;

Szalontai Lászlónénak, a Katolikus Karitász vezetőjének;

Szekeres József kántor úrnak;

a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium konyhájának dolgozóinak

Bízunk benne, hogy ezzel a lélekemelő közös ifjúsági együttléttel hagyományt teremthetünk intézményeink között és évről évre együtt ünnepelhetjük majd a köztünk kialakuló keresztyén-keresztény élő kapcsolatot és közös gondolkodást Megváltónk iránti hálával.

Molnár Éva

gimnáziumi tanár

szervező

Akadálymentesítés