Országos elsősegélynyújtó verseny Miskolcon

A Magyar Vöröskereszt 2018. szeptember 7-9. között rendezte meg a 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét Miskolc városában. A verseny felmenő rendszerű, tavasszal a területi, illetve a megyei versenyek zajlottak, ahonnan az 1. helyezett csapat jutott tovább az Országos döntőre, képviselhette a megyét.

Az elsősegélynyújtás világnapján közel háromszáz fiatal mérte össze elméleti és gyakorlati tudását. Az országos döntőbe jutott csapatok (21 gyermek, 21 ifjúsági és 16 felnőtt csapat) egy 21 állomásos körpályán adtak számot elsősegélynyújtó-ismereteikről. Ezen a napon Miskolc több pontján is élethű baleseti szituációkkal találkozhattak a lakosok, ugyanis a Magyar Vöröskereszt ezzel is szerette volna felhívni a figyelmet az elsősegélynyújtás fontosságára.

                       

A szervezők ezúttal is mindent megtettek, hogy próbára tegyék a résztvevőket. A versenyzőknek olyan szituációkban kellett helytállniuk, mint például hőlégballonos baleset Miskolc felett, tűzriadó miatti tömeges menekülés következtében kialakult vészhelyzet, vízbefúlásos szerencsétlenség, de még ételosztás közben történő epilepsziás rohammal is szembe kellett nézniük. Az idei évben először nem helyezéseket, hanem bronz, ezüst és arany minősítéseket kaptak a legjobban szereplő csapatok pontszámaik százalékos teljesítménye alapján.

                       

Megyénket ifjúsági kategóriában a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium tanulói képviselték az Országos versenyen. Július elejétől minden héten, rendszeresen, kitartóan készültek a döntőre. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert igaz, hogy bronz, ezüst és arany minősítést nem sikerült elérni, viszont Vöröskeresztes különdíjban részesültek. A 21 középiskolás csapat közül ők teljesítettek a legjobban a Vöröskeresztes állomásokon, így örömmel vették át elismerésként a tortát és a kupát.

A csapat tagjai: Barócsi Barbara Erzsébet (12.c), Juhász Karolina Anna (11.c), Szabó Csenge (10.a), Gábor-Szabó Zoltán (10.c) és Váczi Bencze Imre (9.c) tanulók.

GRATULÁLUNK NEKIK!

Károlyfiné Szászi Anita

iskola védőnő (felkészítő)

Akadálymentesítés