Programhétvége 2018.03.10.

Mivel szombat munkanap volt, és az iskolában lelki napot tartottunk, a márciusi programhétvége igazából csak a vasárnapra korlátozódott. Ennek ellenére sikerült egy hosszú, ámde tartalmas napot eltöltenünk Debrecenben. Programjainkat az egészséges életmód és kulturális ismereteink gyarapításának jegyében szerveztük. A szokottnál korábban indultunk, hiszen kilenc órakor már a Jégcsarnokban kellett  lennünk, ahol két és fél óra korcsolyázás várt ránk. Bár sokalltuk az időt, a végén le se akartak jönni a jégről azok, akiknek talán még sose volt korcsolya a lábukon.

Ezután a Déri Múzeumba vezetett utunk, Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájához. A Munkácsy-teremben láthatók Krisztus szenvedéstörténetét feldolgozó, monumentális méretű alkotásai. A festmények Krisztus és vádlói konfliktusát, végkifejletként pedig az Ige beteljesedését, Krisztus kereszthalálát jelenítik meg. A művek  bemutatásának különlegessége,hogy  teljes sötétségben, fényjáték kíséretében nézhettük a képeket, amely során mindig  a megvilágított részeket mutatta be az előadás. Érdekesség, hogy maga Munkácsy sem látta együtt a három, bibliai témát feldolgozó festményét.

Kirándulásunk végén egy 3D-s filmet néztünk meg a moziban. Este hét óra után fáradtan, de teli élményekkel érkeztünk meg a kollégiumba.

Akadálymentesítés