Teljesült kívánság – újra bécsi jégálom!

2015. február 28-án kis csapat gyülekezett a Kossuth út – Almásy út sarkán, gimnazisták egy csoportja várta a buszt, hogy elindulhassanak Bécsbe. 5 óra után 4 kísérőtanárral együtt el is indult a nagy kaland. Jó tempóban -bár zuhogó esőben- teltek az első órák, majd Győrnél egy rövid frissítés után már ragyogó napsütésben folytatták útjukat. A határt átlépve egy rövid országismertetés következett, illetve tájékoztatás történt a várható programról. Bécs felé közelítve láthatták a repülőteret, majd a nem túlságosan barátságosan festő olajfinomítót is. Hamarosan viszont már szebb látnivalók következtek.

?????????? ??????????

10 óra után pár perccel érkezett a csoport Schönbrunnba. Gyorsan átvették az előre lefoglalt belépőket, aztán irány a park. Itt mindenki kedvére barangolhatott a rendelkezésére álló egy órában. Volt, aki a Gloriette kilátót nézte meg, volt, aki a parkban sétált megcsodálva a még tavaszi ébredése előtt álló látnivalókat (Galambház, Pálmaház, Sivatagi ház, Állatkert, szökőkutak). 11 óra után nézhette meg a csapat a Habsburgok nyári kastélyát az Imperiál túra keretében, ez kb. 24 terem megtekintését jelentette (összesen több mint 1400 terem van). A séta végén lehetőség nyílt ajándék vásárlására is, bár az árakat nem a magyar pénztárcákhoz szabták.

?????????? ???????????????????????????????

Dél körül újra buszra szállt a kis csapat (43 diák, 4 tanár) és elindultak a belváros felé a Wiener Eistraum látnivalói felé. Sokadik éve már, hogy a bécsi önkormányzat az adventi nagyvásár helyén, a Rathaus előtti téren korcsolyázási lehetőséget kínál az érdeklődők számára. Aki elfáradt, az sem maradt üres kézzel, ugyanis egy gasztronómiai séta keretében sokféle finomsággal frissíthette magát az, aki erre vágyott. Jóféle kolbászok, puncsok és forralt borok közt lehetett válogatni. A fő program előtt azonban –mivel nem mindenki járt még Bécsben, bár voltak visszatérők – egy rövid séta következett: Hofburg, Kohlmarkt, Graben, Stephansplatz, Peterskirche útvonalon. A dómban gyönyörű fényjátékkal kedveskedtek a látogatóknak, lelkiekben lehetett rákészülni a keresztút szimbolizálta eseményre.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Visszatérve a sétából gyorsan megváltotta a csoport a belépőket, akinek kellett korcsolyát bérelni, az is megtörtént, és indulhatott a buli. A jó idő miatt kissé olvadt ugyan a jég, ezért vigyázni kellett az eleséssel, mert vizes lehetett az illető, de alapvetően sportolásra alkalmas volt a terület. Többen nagyon ügyesek voltak, persze akadt olyan is, akinek kissé csúszós volt a jég. Tanáraik közben az ebben az évben felállított City Sky Liner kilátót próbálták ki. Kb. 70 méter magasból egy folyamatosan forgó kilátóból lehetett gyönyörködni Bécs szebbnél-szebb látnivalóiban: Votivkirche, Karlskirche, Kunsthistorische Museum, Naturwissentschaftliche Museum, Bécsi Opera, Práter, stb.

?????????? ??????????

Az esti fények felkapcsolása után újabb színekkel gyarapodott az élmények sokasága. 6 óra után kissé elfáradva, de élményekben gazdagon indult vissza a csapat Magyarországra. Jó tempóban haladva fél tizenegykor már itthon is voltunk, újra megfogalmazva a jövőre veled ugyanitt szlogent.

Akadálymentesítés