XII. AJKP Művészeti fesztivál

Pécs, 2018.04.06-08

Az „aranyos” Ki mit tud? újra Pécsre érkezett. Pénteken 10 órakor elindultunk, és fárasztó, bő négyórás út után meg is érkeztünk a Gandhi gimnáziumba. Szobáink elfoglalása után pihentünk, vagy a kollégiumot jártuk körbe – kinek-kinek kedve szerint. Egyre több iskola érkezett meg, és egyre több ismerős arc jött velünk szembe. Vacsora után következett a Caramel koncert. Először egy beszélgetés volt vele, ahol mesélt az életéről és pályájáról, majd több dalt is előadott, általában a közönséggel együtt énekelve.
Szombaton volt a verseny, a szervezők a szokásostól eltérően blokkokra bontották a napot. Előbb a vers, ének, hangszeres zene, majd a tánc kategória mutatkozott be. Mi csak az utóbbiban vettünk idén részt. Versenyzőink: Minyák Nikolett – modern tánc kategóriában, szintén ő és Mozsár Zsigmond – néptánc párosként, valamint a néptánccsoportunk (Jámbor Heidi Kamilla, Kalita Alexandra Anna, Kasza Csilla, Minyák Nikolett, Oláh Szilvia, Viczián Henrietta, Arnóczki Gergő György, Horváth Viktor, Kecskeméti Róbert, Maróti Kristóf, Mányi Zsolt, Mozsár Zsigmond)
Míg a zsűri tanácskozott, addig egy programon vettünk részt. A cigányság világnapjához kapcsolódó vetélkedőn kollégiumunk csapata második helyezést ért el.
Este pedig következett az eredményhirdetés. Sikeresen szerepeltünk, hiszen a párosunk különdíjas lett, Minyák Niki pedig a modern tánc kategóriában első helyezést ért el. Néptánc csoportunk is szépen szerepelt, de sajnos nem hozhattuk el a tánc kategória összes díját. Gratulálunk minden versenyzőnek a nagyszerű eredményhez!
Este az egész napos fáradságot egy buliban pihenhettük ki.
Vasárnap hazaindulás előtt egy városnézésen vettünk részt. Előbb kisvasutaztunk, ahol Pécs összes nevezetességét láthattuk, majd megtekintettük az érdekes Cella Septichorát.
Ezután már nagyon siettünk haza, egy kecskeméti pihenőtt beiktatva, négy és fél óra múlva a saját kolinkban estünk az ágyunkra.
Jövőre újra fesztivál. Hol? Nem tudni. Akár nálunk Törökszentmiklóson,de reméljük,hasonló sikerrel.

Akadálymentesítés