Autómentes nap a Szent Kristóf Katolikus Tagóvodában.

Az Európai Mobilitás hét keretében szeptember 21-én, csütörtökön, autómentes napot tartottunk óvodánkban.  Ezen a napon, akik tehették, a nagy eső ellenére is gyalog vagy kerékpárral érkeztek az oviba a város távolabbi pontjairól is. Azt a nézetet valljuk, hogy nincs rossz idő, csak rosszul öltözött ember létezik.

Az óvodában mindenkit egy kedves rendőr néni fogadott, aki ajándékot is osztott az érkező gyermekeknek. Ezután mindenki bejelölte a kihelyezett plakáton, hogy milyen módon érkezett (gyalog, kerékpárral, autóval).

Az autómentes nap jól illeszthető a pedagógiai programunkban is kiemelt helyen szereplő környezettudatos magatartás kialakítását célzó programok sorába.

Családjaink tudatosan készültek erre a napra, hisz a gyerekek már hét közben emlékeztették szüleiket, hogy „ezen a napon nem szabad autóval közlekedni, mert akkor tisztább marad a levegő”. Ha csak egy cseppel tudtuk ezen a napon a teremtett világ védelmét szolgálni, az sem volt haszontalan, hisz ezúttal is a szemléletformálás volt a lényeg.

Mobilitás 08 Mobilitás 07 Mobilitás 06 Mobilitás 07 Mobilitás 08

Akadálymentesítés