Bemutatkozás

Szeretettel köszöntök minden kedves Látogatót intézményünk honlapján.

A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda 2012 óta működik az Egri Főegyházmegye fenntartásában. A hozzánk beíratott gyermekek útja az óvodától az érettségiig egy intézmény keretein belül vezet.

Szent Kristóf Tagóvodánk a katolikus nevelés legalsó láncszeme, ahol felvállaljuk, hogy megalapozzuk a katolikus hitet, és a vallásos élet felé irányítjuk a gyermekeket.

Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola Tagintézményünkben folytatjuk a hitre, a tudásra, a szép életre való nevelést.

Iskoláinkban megtalálhatják helyüket a keresztény értékrendet elfogadó átlagos képességű diákok és a kiemelkedően tehetséges tanítványok egyaránt, hiszen Bercsényi Miklós Katolikus Gimnáziumunka Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által regisztrált Kiváló Tehetségpont. A hátrányos helyzetű településekről érkező diákokat az Arany János Kollégiumi Program keretein belül juttatjuk el a sikeres érettségiig.

Iskoláink nagy múltú hagyományokkal rendelkeznek, mindig jelentős szerepet játszottak városunk szellemi életében.

Az intézményünkbe beíratott gyermekek szüleit arra a közös feladatra hívjuk meg, hogyaz általunk képviselt katolikus értékrend szerint neveljék gyermekeiket, hiszen a hatékony oktatás és hiteles nevelés csak a szülői ház és az iskola kölcsönös bizalmának légkörében, folyamatos együttműködés révén lehetséges.

Erre a közös munkára kérjük Isten áldását!

Polyák-Tóth Klára
       igazgató