Nyári élet a Szent Kristóf Katolikus Tagóvodában

2024. június 03-tól elkezdődött óvodánkban a nyári élet.
Az időjáráshoz igazodóan szerveztünk kinti játékokat, különféle tevékenységeket: pl: homokvárépítés, futóbiciklizés, kézműves foglalkozások, repülő-, hajó-hajtogatás, színezés, rajzolás, festés, gyurmázás, lego építés, mozgásos ügyességi játékok, vizes játékok, mese-percek, fagyizás… Folyamatosan gondoztuk a gyermekekkel együtt óvodánk kerti növényeit. Közösen öntöztük, gazoltuk azokat, és kertészkedtünk. Örültünk a magaságyásokban megérett borsónak, paradicsomnak, paprikának, melyeket jóízűn fogyasztottunk el.
Folyamatosan arattuk az óvoda udvarán lévő levendulákat is, majd kisebb nagyobb csokrokba kötöttük őket, melyeket a gyermekek hazavihettek.
A nyári melegben az udvaron árnyékos játszóhelyeket biztosítottunk, fokozottan figyeltünk a napvédelemre, és a gyermekek párakapu alatt frissíthették fel magukat. Nagy hangsúlyt fektettünk a folyadékpótlására, a gyakori vízivásra.
2024. július 01-től – 2024. július 26-ig örömmel fogadtuk a Bethlen Gábor Református Óvodából érkező nyári ügyeletet igénylő kisgyermekeket. Örültünk, hogy vendégeink voltak a nyári élet folyamán.
2024. július 29-től 2024. augusztus 23-ig óvodánk zárva tart. Ez idő alatt a nyári ügyeletet a Bethlen Gábor Református Óvoda látja el.
2024. augusztus 26-tól – 2024. augusztus 30-ig újra a Szent Kristóf Katolikus óvodában folytatódik a nyári élet.
2024. augusztus 30-án nevelés nélküli nap lesz óvodánkban. Csak azoknak a gyermekeknek tudunk ügyelet biztosítani, akiknek szülei ezt aláírásukkal igényelték.
A nyári szünet idejére minden kedves családnak jó pihenést, a gyerekekkel együtt töltött hasznos kikapcsolódást, feltöltődést kíván a Szent Kristóf Katolikus Tagóvoda Közössége.
2024. szeptember 02-tól szeretettel várunk minden új és régi kis óvodásunkat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*