Intézkedési terv COVID-19 kollégium

Intézkedési terv étkezésre

  1. Étkezés előtt és után kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermekek alapos szappanos kézmosásra vagy vírusölő hatású kézfertőtlenítésére.
  2. Kéztörlésre csak papírkéztörlőt lehet használni.
  3. Az étkezéseket úgy kell megszervezni, hogy az osztályok keveredése elkerülhető legyen, sorban állás esetén a védőtávolság betartható legyen. Az ebédlőben 35 fő tartózkodhat a kötelező védőtávolság betartása miatt.
  4. Az étkező csoportok csak a számukra kijelölt időpontban ebédelhetnek.
  5. Az ebédlőben az asztalokra csak a férőhelynek megfelelő darabszámú eszközök lehetnek kirakva.
  6. A csoport után minden alkalommal az asztalok fertőtlenítése kötelező!
  7. Rendkívül fontos a gyermekek által használt edények, evőeszközök, poharak, tálcák megfelelő hatásfokú fertőtlenítő mosogatása, a tiszta evőeszközök, poharak, tányérok, tálcák cseppfertőzéstől védett tárolása.
  8. Az étkezés befejezése után az egész ebédlő teljes takarítása a megfelelő tisztítószerekkel kötelező. A takarítást végző dolgozók részére a felhasznált szernek megfelelő védőeszköz biztosítása és azok viselése szükséges (maszk, kesztyű).
  9. Az étkeztetést végző személyzet számára vírusölő hatású, alkoholos kézfertőtlenítő szert kell biztosítani, és annak rendszeres használatára fokozott hangsúlyt kell fektetni. Az intézmény konyháján dolgozók egészségi állapotát fokozottan figyelni kell és betegség gyanúja esetén azonnal intézkedni.