AJKP – Széchenyi teremlabdarúgó kupa

A hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium az AJKP / AJKSZP-ban részt vevő kollégiumok fiú és lány csapatai részére ebben a tanévben is megrendezte a Széchenyi teremlabdarúgó kupát, ezúttal már 6. alkalommal.

Nagy izgalommal készültünk, és még nagyobb elszántsággal keltünk útra péntek délután. Az előző években csupán egy-egy ponttal ’csúsztunk le’ az első helyezésről, ezúttal a dobogó legfelső fokára szerettünk volna állni.

Vendéglátóink kitettek magukért, a finom vacsora után diszkót rendeztek, lehetőségünk nyílt jó hangulatban ismerkedni, barátkozni a többiekkel, átmenetileg megfeledkezhettünk a ránk váró kihívásokról.

Szombaton az ünnepélyes megnyitó után megtudtuk a beosztásunkat.

A benevezett 7 lánycsapat második csoportjában Szolnokkal, Szekszárddal és Kanizsával kerültünk össze. A lányok, Minyák Nikolett, Hirkó Leila, Mága Nóra, Turó Valentina, Dudás Sarolta, Bíró Dorina 6 pontot szerezve jutottak az elődöntőbe, ahol a kiskunfélegyházi lányok útjukat állták, így a 3. helyért játszhattak, amit meg is szereztek a salgótarjáni lányokat büntetőrúgásokkal legyőzve. A csodálatosan szép eredmény annál is értékesebb, mert egy héttel korábban az egyik csapattag bokasérülést szenvedett, így csak hatan indultak a tornára. A meccsek előtti fogadalom rövid szövege Csilláért szólt, aki fájó szívvel maradt otthon, de szurkolása biztosan hozzájárult a sikerhez.

A fiúknál kilenc csapat nevezett. A mi csapatunk, Rézsó Zsolt, Kecskeméti Róbert, Tóth Róbert, Mága Géza, Szabó Ádám, Cseh Bence, Mága József Márk, Mága Zoltán, Mányi Jenő, Mozsár Zsigmond  Baktalórántháza, Kanizsa és Hajdúböszörmény csapatával került egy ágra. Gyakorlatilag három győzelemmel kerültünk az elődöntőbe, itt Nyírbátor csapatát ütöttük ki a döntőbe kerülésért. A döntő eredménye Vásárosnaménnyal a rendes játékidőben 0 :0 lett. A hetes rúgásokon múlt minden. Mi bírtuk jobban a ránk nehezedő stresszt! Megnyertük a vándorkupát…elsők lettünk!

Sőt! A legjobb kapus díját is elhoztuk, Minyák Nikolett és Rézsó Zsolt teljesítményének köszönhetően!

Hazafelé sem tudtunk pihenni, még este „otthon”, a kollégiumban is az átélt élmények hatása alatt voltunk, újra és újra felidéztük a legjobb, legizgalmasabb, legvidámabb pillanatokat.

Koszta László

kollégiumi nevelő

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*