Tájékoztató és hasznos tanácsok a koronavírus-fertőzés megelőzésével kapcsolatban

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma levélben arra kérte az intézmények vezetőit, hogy minden iskolai programot:

  • március 15-ei és más ünnepséget,
  • tábort, erdei iskolát,
  • külföldi utazást, osztálykirándulást – beleértve ebbe a Határtalanul! programot, az Erasmus és Erasmus+ programot, külföldi nyelvtanfolyamot és a testvériskolai látogatásokat is –

mondjanak le.

A Lázár Ervin-program keretében szervezett valamennyi programot is határozatlan ideig fel kell függeszteni.

A járvány megelőzéséhez megtiltják a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását.

Ennek megfelelően intézményünkben megemlékezésünket a ’48-as hősökről  márc.13-án a diákok minden tagintézményünkben az iskolarádió közvetítésével hallgathatják meg osztálytermi keretekben.

Intézményünk Határtalanul! programját és  a Külföldi Nyelvtanulási Program kereteiben külföldi nyelvtanulásra pályázó diákok  utazását az előírásoknak megfelelően visszavonásig elhalasztjuk.  A Lázár Ervin- program rendezvényeit felfüggesztettük. A tervezett hittan tábor és a Polihisztor tábor megrendezését későbbi időpontra tervezzük.

Megelőzés:

A fertőzés megelőzésének legfontosabb módja a gyakori, szappanos kézmosás. Ajánlott a fertőtlenítő hatású folyékony szappan, mert ennek alkalmazásával egy fázisban végezhető el a kéztisztítás és a kézfertőtlenítés.

Ennek megfelelően  gondoskodunk a fertőtlenítő hatású folyékony szappanról intézményünk minden mosdójában.

Napjában többször fertőtlenítjük az intézmény helyiségeit, illetve  azokat a felületeket, melyeket kézzel gyakran érintünk (ilyenek pl. az ajtókilincsek, korlátok, villanykapcsolók, számítógépek stb.)

Amennyiben egy gyermeknél légúti fertőzés tüneteit észleljük, az előírásoknak megfelelően haladéktalanul elkülönítjük, a szülőt és egyúttal  az intézmény orvosát is értesítjük, aki az előírt és általa ismert eljárásrend szerint dönt a további teendőkről.

Kérjük a Szülőket, hogy otthon is hívják fel gyermekeik figyelmét a fokozott higiéniára, és beteg gyermeket ne engedjenek közösségbe.

Folyamatosan nyomon követjük a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket. Ha elrendelnek bármilyen, a hazai köznevelési intézményeket érintő intézkedést, akkor arról a továbbiakban is értesítjük  a szülőket  és a diákokat.

A Kormány által létrehozott Operatív Törzs elrendelte, hogy kerüljön sor a  területileg illetékes rendőr-főkapitányságok szervezésében tájékoztató iskolai program megszervezésére valamennyi alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmény pedagógus és diákközössége számára a koronavírus fertőzés járványszerű elterjedésének megakadályozására irányuló ismeretekről és feladatokról. Az előzetes egyeztetések után intézményünk diákjai is részesülnek tájékoztatásban a vírus terjedésének megelőzéséről.

A koronavírussal kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu/hirek oldalról is szerezhető információ. 

 

Törökszentmiklós,2020.márc.11.                                               Kocsis Erzsébet

intézményvezető

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*