Magyar költészet napja

A magyar költészet napja alkalmából a 135 éve született Tóth Árpádra emlékezve a verset elszavalja, és a filmet készítette Kapás Kata a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium 8.a osztályos tanulója.

2021- ben 100 éves lenne Pilinszky János költő. A filmet a magyar költészet napjára készítették a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium tanulói. A verset előadja a 8. a, a képi anyag többsége az 5. , 8. , 11. osztály tanulóinak munkája.

A magyar költészet napja alkalmából Kiss Virág, a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium 6.a osztályos tanulója a 80 éve született Utassy József Kinek hogy? című versét adja elő. A képeket, fotókat Kiss Virág, Ilyés Dorina Anna, Mága Adrián és Tóth Magdolna készítették.

A magyar költészet napja alkalmából az idén 100 éve született Romhányi József versét Faragó Regina és Szekeres Gergő a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium 6. a osztályos tanulói mondják el. A kisfilm elkészítésében segített Kovács Mira és Farkas-Osváth Loretta 6.a osztályos tanuló.

A magyar költészet napja alkalmából a 115 éve született Zelk Zoltán versét Kecső Gréta és Pató Dávid adja elő, a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium 6.a osztályos tanulói. A kisfilm képi anyagát az iskola tanulói készítették.

A kisfilm a magyar költészet napjára készült a karantén idején. Csukás István író, költő az idén lenne 85 éves. A filmet Tóth Dóra, a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium 5. a osztályos tanulója készítette Csukás István Egérmese című költeményéből.

A magyar költészet napja alkalmából Orbán Ottó versét szavalja Demeter Regina, a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium 5.a osztályos tanulója.

A magyar költészet napja alkalmából Sipos Balázs, a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium 5.a osztályos tanulója Orbán Ottó versét adja elő.

A magyar költészet napjára a karantén ideje alatt készült kisvideó. A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium 5.a osztályos tanulója, Gelei Zalán készítette, amelyben Orbán Ottó egy versét mutatja be. A költő ebben az évben ünnepelné 85. születésnapját.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*