A Corvinus Egyetem ösztöndíja bercsényis diáknak

Horváth Viktor iskolánk 12.b osztályos tanulója nem keseredett el mikor nem sikerült a felvételije, gyorsan reagált és beadta pályázatát a Corvinus Egyetem egyik ösztöndíjára.

Az egyetem, Illyés Gyula Program néven egyéves, intenzív tehetségtámogató képzést indít olyan érettségizett fiataloknak, akiknek egyik szülője, nevelőszülője sem diplomás, és még nem vették fel őket egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A programban részt vevő hallgatók térítésmentesen kapnak intenzív angol nyelvi és matematikai felkészítést, továbbá tíz hónapon keresztül havi nettó 130 ezer forint ösztöndíjat. Emellett az egyetem: térítésmentes kollégiumi elhelyezést, napi egyszeri meleg étkezést, mentorálást, havi Budapest-bérletet, a vidékre való hazautazás költségeinek havi egyszeri megtérítését, a tanuláshoz laptopot, valamint telefon- és internet-előfizetést biztosít a tanulóknak. A kb. 5000 euró értékű képzés célja, hogy a hátrányos helyzetből indulók is megfelelő támogatást kapjanak a sikeres egyetemi felvételhez. A jelentkezéshez magyar állampolgárság és minimális szintű angolnyelv-tudás volt szükséges.

Köszönjük osztályfőnöke Izsáki Ildikó Rózsa, segítségét, aki a támogató levelet írta meg Viktor részére, az egyetem felé, tolmácsolva, szorgalmát és egyéb érdemeit. Gratulálunk Viktornak és eredményes évet kívánunk neki!

Kis Mihály (AJKP programfelelős)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*