AJKP-AJKSZP Művészeti Fesztivál

03.31. és 04.02. között került megrendezésre az „aranyos” kollégiumok közös találkozója, ahol bármilyen művészeti ágban bemutathatják a tanulók tudásukat, tehetségüket. Mi négy kategóriában indultunk, néptánc, színdarab, vers, ének. Péntek 13 órakor felültünk a buszra, és irány a Bereg szíve: Vásárosnamény. Egy debreceni pihenővel 17 óra előtt megérkeztünk, megkaptuk a fesztivál-pólót és elfoglaltuk a szálláshelyünket. A megnyitó után vacsorát kaptunk, este pedig ismerkedtünk a jelenlévő nyolc kollégium diákjaival. Soroljuk fel őket, hiszen megérdemlik: Pécs, Szekszárd, Hódmezővásárhely, Püspökladány, Hajdúböszörmény, Baktalórántháza, Ózd, Vásárosnamény és persze Törökszentmiklós.

Reggel a mi néptáncunk nyitotta a műsort. Szilágyi Erik tanár úr mint mindig, korán reggel elindult, hogy megnézzen minket és még utoljára eligazítsa a produkciót. Mint a zsűri a végén megjegyezte berobbantották a színpadot, és az egész rendezvényt is. Sipos Nikoletta Viktória, Kis Bernadett Mária 10.b, Fehér Alexandra Viktória, Gyetvai Barbara, Hollósi Brigitta, Horváth Adrienn, Lukács Viktória és Kovács Alex 9.b, és a 9/AJKP: Bagi Melinda Amanda, Fehér Petra Krisztina, Kasza Blanka Bianka, Kenderes Péter, Mága Amanda Lolita, Sipos Eugénia, Szántó Márk Alexander, Szűcs Martin József, Turó Adrienn.

Ebéd előtt az előkészítő évfolyam a saját maguk által írt darabot adták elő, nagy sikert aratva. A nulladik évfolyamhoz csatlakozott Barbi és Alex. A darab egy modern tehetségkutató kifigurázása volt.

Délután Mága Amanda egy verssel és egy dallal mutatta be sokrétű előadókészségét.

Még a zsűri felkészült az értékelésre, egy városmegismerő túrán és vetélkedőn vettünk részt ahol a házigazdákkal egy csapatot alkotva második helyezést értünk el.

Este oklevelinket megkapva egy búcsúest következett.

Vasárnap a helyiek elvittek minket a fürdőbe, ahol kiengedtük két nap fáradtságát, és délben elindultunk haza. Hazafelé az út is rövidebbnek tűnt, fél négyre már a saját koliszobánkban ültünk.

Kezdhetjük tervezni, mit csinálunk jövőre…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*