Rendvédelmi tábor

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitánysággal együttműködve rendvédelmi és bűnmegelőzési tábor megszervezésére került sor június 19. és 23. között az iskolánkban. Olyan programokat igyekeztünk nyújtani, melyek értéket és élményt adtak a résztvevők számára. A megvalósításában több szakmai szervezet is segítségünkre volt.
Hétfőn a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Vármegyei Területi Szervezetének közreműködésével szakképzett mentőápoló tanított bennünket az elsősegélynyújtás, az újraélesztés, a segélyhívás menetére. Kedden a kerékpáros kirándulás előtt rendőrszázadosi „kiképzést” kaptunk a közúti közlekedés szabályairól. Szerdán Zanshin Shotokan Karate Egyesület mestereinek foglalkozásán ismerkedhettünk a harcművészettel, amely nem csak sport, hiszen a személyiségünket is fejlesztheti. Csütörtökön a tószegi Accel Hunland Kerékpárgyártó Kft. munkatársai látogattak el hozzánk, és lehetőséget biztosítottak három professzionális kerékpár kipróbálására. Pénteken pedig az Ipolyi Arnold Művelődési Központot „vettük birtokba” könyvtár-látogatással, kiállítás-látogatással, filmnézéssel.
Mindezek közben ellátogattunk a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, a Törökszentmiklósi Önkormányzati Tűzoltó-Parancsnokságra, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányságra, a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítványhoz.
Helytörténeti ismereteink is gyarapodtak, meglátogattuk a Szentháromság-templomot, ahol a templomtorony óraművét és az orgonát is megtekinthettük. Természetesen jutott idő játékra, – a hőséget, UV sugárzást inkább elkerülve – 3d-s szemüvegre, keresztrejtvényre, kirakóra, asztalifocira, bújócskára, társasjátékra, néptánc-tréningre. Egy szakmai életutat is meghallgathattunk, volt gimnáziumi diákunk mesélt rendőri pályafutásáról.
Kellemes és hasznos időtöltést biztosítottunk, a felkínált feladatokat mindenki ügyesen megoldotta, a változatos programok biztosították az érdemi kikapcsolódást a gyermekek számára.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*