Szent Miklós Nap a törökszentmiklósi Bercsényiben

Szent Miklós püspökre emlékezve idén is megtartottuk immár hagyománnyá fejlődött Szent Miklós Napunkat. Az összes tagintézményünk mintegy 700 gyermeke , illetve pedagógusok,munkatársak,vendégek vettek  részt az ünnepségen, melynek méltó helyszíneként katolikus templomunk és a templom előtti tér szolgált.

Ft.Bordás Péter atya tartotta az intézményi misét, melyen szólt a szeretet hatalmáról, Szent Miklós püspökről,aki szeretetével,az emberek szolgálatával megdicsőítette Istent az emberek között.

           

 

 

 

 

Ezt követően a téren meghallgattuk a Salve Regina katolikus egyházi kórus előadását, azzal a nem titkolt céllal, hogy tanévünk jelmondatához  – „Aki énekel,kétszeresen imádkozik” –kapcsolódva diákjaink is kedvet kapjanak a többszöri  találkozáshoz  a kórussal egy-egy közös éneklés erejéig.

           

 

 

 

 

A kórus szívet melengető előadását saját gyermekeink szereplése követte. Óvodásaink,általános iskolásaink és gimnazistáink is Szent Miklós püspökhöz kapcsolódó műsorral készültek.

Rendezvényünk végén mindenkit vártunk egy-egy pohár teára és süteményre.

 

 

 

 

 

Igazán méltó módon és helyen emlékeztünk ebben az évben is Szent Miklós püspökre. Köszönet ezért Péter atyának,a diákoknak,a felkészítő tanároknak és minden segítőnek.

Kocsis Erzsébet

intézményvezető

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*