Kisgimis Farsang a Bercsényiben!

Hagyományainknak megfelelően 2020. február 06-án megrendezésre került a farsang a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium tehetséggondozó osztályaiban. A szervező osztály a 7.a volt.

A megnyitó után a 6.a 2-es csoportja előadott egy jelenetet Darvasi László Trapiti című regényéből, melynek címe: A nagymamát nem eszi meg a farkas! És Piroskát se! A vidám műsort betanította Boldog Éva tanárnő.

A farsang szó hallatán szinte mindenkinek eszébe jut az eseményhez tartozó klasszikus étel, a fánk. Idén az osztályfőnökök úgy gondolták, kedveskednek a diákjaiknak, és az intézmény konyháját süttettek 100 darab fánkot, amelyet a rendező osztály néhány diákja háromféle házi lekvárral és porcukorral kínált a szünetben. Az ízletes finomság pillanatok alatt elfogyott.

A jelmezes felvonulás mindig hangulatos pillanatokat okoz a jelenlévőknek, ez most sem volt másképp. Volt olyan osztály, amelynek minden tagja beöltözött, még az osztályfőnök is. Ezen a délutánon élőben találkozhattunk többek között Jollyval és Suzyval, Radics Gigivel, Selena Gomezzel, sőt Janis Joplinnal is.

A felvonulás után játékos vetélkedőn vehetett részt az 5., 6. és 8.a osztály, ahol ügyességi feladatokat kellett megoldani (pl. bekötött szemmel előzetesen kiválasztott állatot kellett felrajzolni a táblára úgy, hogy közben nem volt szabad a filcet felemelni). A legtöbb pontot a 6.a/1-es csapata szerezte. A 7.a szüleinek köszönhetően minden csapat kapott 1-1 tortát, amelyet a rendezvény végén jóízűen elfogyaszthattak a termükben.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*