Szent Kristóf Katolikus Tagóvodánk elnyerte a megtisztelő „Zöld Óvoda” címet.

A 2019-2020-as nevelési év sok szempontból változást hozott katolikus óvodánk életében, számos lehetőség nyílt és nyílik a megújulásra, a fejlődésre.

Megújult nevelőközösségünkben több korszerű tudással rendelkező fiatal óvodapedagógus és dajka kapott helyet, de továbbra is köztünk vannak a több évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársak is.

Istennek hála, a nyár folyamán elkezdődött az új óvoda építése is a szemben lévő telken, amely 2020 szeptemberében nyitja meg kapuit. Városi szinten a legmodernebb óvoda épülettel rendelkezünk majd, magszentelt falai között pedig minden szempontból a legnagyobb biztonságban nevelkedhetnek a hozzánk jelentkező kicsinyek.

„Madárbarát óvoda”-ként elkészítettük „Zöld Óvoda” pályázatunkat, amelyet az Agrárminisztériumhoz nyújtottunk be szeptember elején. December utolsó nevelési napján, vagyis igazi karácsonyi ajándékként kaptuk kézhez az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára által meghozott döntést, mely szerint pályázatunk megfelelt a kiírásoknak, elnyertük a „Zöld Óvoda” címet.

„Zöld Óvoda”- ként lehetőségünk lesz szűkebb és tágabb környezetünkben is felhívni embertársaink figyelmét a teremtett világ értékeire, a szülői szemlélet formálására, szakmai fejlődésre, pályázati lehetőségek felkutatására és még sorolhatnám.

A Mennyei Atya egy csodálatos világgal ajándékozott meg bennünket, így keresztény emberként különösen is fontos, hogy kincsként óvjuk, védjük az ajándékba kapott földet, annak minden teremtményével együtt. Ebből adódóan óvodai életünk egészét át szövi a teremtett világ megismerésére, védelmére irányuló nevelés, amely már a kezdetektől kiemelt területe pedagógiai programunknak.

Ferenc pápa „Laudato sí” (Áldott légy) c. enciklikájával még inkább ráirányította figyelmünket a téma fontosságára, hisz a Szentatya a földön élő valamennyi embert megszólította e kérdésben, hangsúlyozta felelősségünket.

„A föld, közös otthonunk, egyben nővérünk is, akivel osztozunk a létben, olyan, mint egy szép anya, aki karjai közé zár minket” – fogalmazta meg Ferenc pápa enciklikájában.
2020-tól új telekre, új épületbe költözik óvodánk, ezért az udvarunkat a „Zöld Óvoda” pályázatban tervezett módon, a kritériumoknak megfelelően szeretnénk kialakítani.

Tanösvény, veteményes ágyások, megfigyelőhelyek kialakítását tervezzük, ahol gyermekeink figyelmét még inkább rá tudjuk irányítani a minket körülvevő világ szépségeire.

Szeretettel várjuk új intézményünkbe az óvodás korú gyermekeket, elsősorban azokat a gyermekeket, akik 2020/2021-es év szeptemberére óvodakötelessé válnak, vagyis betöltik 3. életévüket. Várjuk azokat a gyermekeket is, akik erre az időpontra csak a 2 és fél évet töltik be, hiszen négy csoportos óvodaként lehetőségünk lesz a legkisebbek fogadására is.

Nyílt napok, lehetőségek, programok a következő hetekben:

  1. február 7. péntek 16-17 óráig „Medvecsalogató”- zenés délután.
  2. március 20. péntek 10-11 óráig „Víz, víz tiszta víz…”-kísérletek a vízzel.
  3. március 26. csütörtök 10-11 óráig „Betekintés a Szent Kristóf-os gyermekek hétköznapjaiba.

Folyamatosan várjuk azon családokat, akik nyitottak óvodai programjainkra, szeretnének közelebbről is megismerkedni nevelési gyakorlatunkkal, nevelőközösségünkkel, szeretnék gyermekeiket korszerű, biztonságos óvodai környezetben, családias légkörben az örök emberi értékek mentén nevelni. Hívjanak minket vagy látogassanak el hozzánk!

Jelentkezési lap beszerezhető az óvodában, vagy letölthető ide kattintva. tel:56/390-101.

Andáné Hendrik Mária

tagintézmény-vezető

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*