Lelki nap katolikus intézményeinkben

Katolikus intézményeinkben évente két alkalommal szokás lelki napot tartani. Az adventi időben és a Húsvétra való készület időszakában.

Április 8-án a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola Tagintézmény és a fegyverneki Orczy Anna Katolikus Általános Iskola közös lelkinapot tartottak az online térben.

Reggel 8-kor a törökszentmiklósi Szentháromság Római Katolikus Templomból élő szentmise közvetítés indult a plébánia Facebookján, amelybe az intézmények pedagógusai, dolgozói, diákjai, szüleik, valamint Törökszentmiklós és Fegyvernek, továbbá a filiák közösségei is bekapcsolódtak. Bordás Péter plébános úr biztató szavait követően a gyerekek a hitoktatók által összeállított feladatokból választhattak.

Voltak, akik megsütötték a Szentírásból megfejtett Bibliai süteményt, vagy a Feltámadás sütit. Mások a kézműves elfoglaltságot választották: az otthon fellelhető anyagokból asztali társasjátékot készítettek. Akik tehették, választottak a szabadtéri játékokból is. Aki inkább a számítógépen megoldható feladatot választotta, annak színező, ügyességi feladat, szókereső, film és hozzá kapcsolódó feladat állt rendelkezésére.

A visszajelzések szerint a gyerekek és szüleik tartalmasan töltötték a lelki napot.

 

Böröczkyné Baracsi Magdolna

hitoktató

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*