Egészségnap a Pánthyban

Iskolánkban az idei tanévben a járványhelyzet miatt rendhagyó módon kellett megszerveznie a természettudományi munkaközösségnek az Egészségnapot, amire 2020. 11. 26-án került sor. Minden osztály a saját termében az osztályfőnökök és a segítő pedagógusok támogatása mellett oldotta meg a feladatokat.
Az alsó tagozatos gyerekek készítettek gyümölcsből figurákat, amiket meg is ehettek. Emellett megnézték az egészséges életmóddal kapcsolatos kisfilmeket és megbeszélték, hogy milyen baktériumok találhatóak a környezetünkben, milyen tisztálkodási szokások vannak és azokat hogyan kell elvégezni. Plakátot készítettek, amiket ki fogunk helyezni az iskola folyosóján. Az egészséges táplálkozás nagyon fontos kisgyermek kortól kezdve, ezért egy heti étrend összeállítása is szerepelt a feladatok között.
A felsősök szintén plakátokat készítettek, emellett egy digitálisan kitölthető teszten dolgoztak együtt. A gyümölcsöket együtt ették meg az osztálytársak, ezt követően pedig egy egészséges étrend elkészítése volt a feladat. A szórakozás jegyében különböző digitális játékokat is csinálhattak, ezekben a LearningApps volt a pedagógusok segítségére.
A két tanítási óra jó hangulatban telt el, a gyerekeknek tetszettek a feladatok. A felsős gyerekek nagyon élvezték, hogy használhatták a telefonokat a játékok alatt.
Reméljük sikerült egy kicsit felnyitni a szemüket az egészséges életmód fontosságával kapcsolatban!
„Csak úgy őrizheted meg az egészségedet, ha azt eszed, amit nem kívánsz, azt iszod, amit nem szeretsz, és azt teszed, amit nem akarsz.”
Mark Twain
Kocsis Orsolya
munkaközösség-vezető

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*