Kedves Diákok! (kivéve végzősök ? )

Hétfőtől kezdődően a rossz internetkapcsolat, a lassú Teams, a mikrofon hiánya, a postás csengetése, stb. nem zavarhatja meg az elmúlt fél év alatt megszerzett tudásotok rendszerezését és kiegészítését!

De nem elődlegesen ez fog történni a most még üres osztálytermekben és közösségi terekben, hanem sok-sok beszélgetés lesz, nevetés, egymásra hangolódás… Nagyon várjuk, hogy újra a tantermekben lehessünk együtt! Szeretettel várunk hétfő reggel, de kérünk Benneteket, hogy a járványügyi előírásokat tartsátok be. Gimnáziumban a járványügyi készenlét idején a tanulók által betartandó szabályok

1. A gimnáziumba való beérkezéskor használd a kihelyezett kézfertőtlenítőt, méresd meg a testhőmérsékletedet az ügyeletes alkalmazottal, vedd fel a maszkot, majd a legrövidebb úton menj abba a tanterembe, ahol az órád lesz.

2. Mindig legyen nálad maszk, ugyanis a közösségi terekben (pl. folyosó, aula, mosdó, stb.) való tartózkodás idején mindenkinek kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.

3. Ahol lehet, próbáld betartani az 1,5 méteres védőtávolságot.

4. Hozz magaddal kézfertőtlenítőt, és lehetőleg gyakran használd azt (vagy a kihelyezett kézfertőtlenítőket). Étkezések előtt és után alapos szappanos kézmosás ajánlott.

5. Köhögés, tüsszentés esetén tartsd be a köhögési etikettet (papír zsebkendő használata, a használt zsebkendő szemetes kukába dobása és alapos kézmosás vagy kézfertőtlenítés).

6. A helyiségek ablakait – időjárás függvényében – lehetőség szerint nyitva kell tartani.

7. Ha két egymást követő tanóra ugyanabban a tanteremben van, a szünetben lehetőleg ne hagyd el a tantermet.

8. Testnevelésóra előtti és utáni öltözésnél figyelj arra, hogy az órára érkező tanulók csak akkor mehetnek be az öltözőbe, miután az előző csoport minden tagja kijött.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*