Pánthy ballagás 2020/2021

Ballagás a Pánthyban

 Az iskolai hagyományokhoz hűen, a tanév végén sor került a nyolcadikos diákok búcsúztatására. Sajnos a járványügyi előírások nehezítették az ünnepség méltó lebonyolítását, a meghívott vendégek létszáma is korlátozva volt. A búcsúztató 7. évfolyamos diákok közül sem mindenki lehetett jelen, csak a műsorban résztvevő gyerekek. Az előkészületek során a már említett előírások nagyon megnehezítették a szervezést és a lebonyolítást is.

Az ünnepséget 2021. június 19-én 9 órakor tartottuk az iskola udvarán. A kora délelőtti időpont ellenére is nagyon meleg volt. Az intézmény vezetősége mellett jelen volt Ft. Palotai Ádám káplán atya, Kocsis Erzsébet nyugalmazott igazgató asszony, illetve Hüse Szilárd, az „Ezerjó” Szentmiklós Néptáncegyüttes néptánc oktatója.

Az ünnepség alatt a 7. évfolyamos tanulók közül Pál Ditta mondta el a búcsúztatót, Verbai Gergő László pedig egy verssel engedte útjukra a ballagókat. A ballagók gondolatait Magyar Szabolcs Botond fogalmazta meg, a búcsú verset pedig Mága Edina szavalta el. Ft. Dr. Ternyák Csaba egri érsek szavait Ft. Palotai Ádám tolmácsolta a ballagóknak.

Iskolánkban a zászló átadás hagyományosan a ballagási ünnepség része, a zászlót Hevesi Vajk, Farkas Anna és Pető Dóra adták át a 7. évfolyam képviselőinek, Berényi Dánielnek, Benedek Blankának és Mága Evelinnek. A búcsúszalagot a két osztály névsorával Mága Edina és Hőke-Szalai Zsombor kötötték fel.

A ballagók jutalmazásánál a hitéleti tevékenység, a magatartás és a szorgalom, a tanulmányi eredmények, a különböző versenyeken elért sikerek miatt sokan vehettek át könyvjutalmat. A Pánthy Emlékérmet, iskolánk legrangosabb elismerését Magyar Szabolcs Botond kapta meg tanulmányi eredménye, versenyeken elért helyezései, példamutató magatartása és szorgalma elismeréseként.

Az ünnepség végén a 8.a osztály galambokat engedett el szimbolizálva, hogy kirepülnek az iskola falai közül. A ballagók nem felejtették el megköszönni a pedagógusoknak és az iskola minden dolgozójának sok éves munkáját egy kis ajándékkal, ezt követően vették csak át a hozzátartozóiktól a virágcsokrokat.

Az ünnepség jól sikerült, ezt követően az osztálytermekben átvette mindenki a bizonyítványát és elbúcsúztak osztályfőnökeiktől.

Bízunk benne, hogy ha visszaemlékeztek az általános iskolai évekre mindig a vidám pillanatok jutnak majd eszetekbe és egy kicsit büszkék is lesztek, hogy Ti a Pánthyba jártatok. Az iskola pedagógusai és dolgozói nevében sok sikert kívánok a középiskolás évekhez!

Kocsis Orsolya pedagógus

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*