„Aludj máskor!”

12 órás vetélkedőn vettünk részt

 

Október 8-án került megrendezésre a helyi Ipolyi Közművelődési Központban a miklósi középiskolák 12 órás versenye.

A szervezés zökkenőmentesen zajlott le, az intézményenkénti 50 fő órák alatt összejött, ám a várt napon és előtte több osztály is karanténba került. A csapatunk újjászervezése ezért nem kis fejtörést okozott az utolsó napon a toborzásban szerepet vállaló kollégáknak.

Kiderült, hogy az egyik intézmény nem vesz részt a versenyen, a Székács Elemér Református Gimnázium pedig közel 60 fővel érkezett meg. A gyors szervezésnek és rugalmasságnak köszönhetően, az ellenfelünk két csapatra vált, így 3 csoport tudta megkezdeni – kicsit késve – a 12 órás vetélkedőt.

A diákok többsége lelkesen vetette bele magát az érdekesebbnél érdekesebb feladatokba, de volt, aki nehezen találta fel magát, ám a noszogatásra és kérésre belelendült az estébe. Az egyik célunk az volt, hogy legalább a második helyet megszerezzük, hiszen láttuk, hogy a méltán híres ellenfelünk sem adja meg könnyen magát. Másik célunk pedig az volt, hogy kitartsunk reggel 6 óráig, ami – ahogy telt az idő – egyre lehetetlenebbnek tűnt. A szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy ne pilledjenek a versenyzők, ám mi olyan hajnal 5 körül feladtuk ezt a küzdelmet. Ami csüggedésre nem adott okot, az az volt, hogy a Székács diákjainál is a végéhez közeledve jelentkezett a kimerültség.

A csapatok közötti versenyszellem részben valósult meg, hiszen ez igazából egy barátságos versengés volt az két iskola között. Számos diáknak volt ismerőse a másik iskolából, a folyosón beszélgettek, néha még segítettek is egymásnak. Ezt tapasztalva már úgy voltunk vele, ha a 3. hely jut, akkor is büszkék leszünk magunkra, mert tőlünk telhetően mindent megtettünk azért, hogy egy-egy feladatban sikeresek legyünk.

A feladatok típusai széles skálán mozogtak. Voltak azonnal elvégezhető feladatok, de számos órás vagy több órás előkészületet, végrehajtást igénylő küldetések is. Ilyen volt például a könyvtár gyermekrészlegének reklámfilm forgatása, a turisták 12 esküpontjának megírása, kenyérsütés, főzés, képregényrajzolás, tánc megtanulása, divatbemutató, 1 perces időmérő készítése, makettezés, stb. Unatkozni nem lehetett.

Igyekeztünk minden feladatot megoldani. Az eredményhirdetésnél mi már elkönyveltük magunknak a 3. helyet. Az ilyenkor szokásos mondatok hagyták el a szánkat: itt voltunk, jól éreztük magunkat, a részvétel a fontos…

Mikor kimondták a 3. helyezett csapat nevét, és az nem a miénk volt, nagyon meglepődtünk, és persze örültünk is, hogy a tervezett 2. helyet sikerült elcsípni. A meglepetés akkor ért minket, mikor a 2. helyezett kihirdetésénél sem a mi iskolánk csapatának nevét mondták ki. Csak néztünk egymásra, nem akartuk elhinni, hogy megnyertük a versenyt. De tényleg nyertünk, ami miatt végtelen büszkék vagyunk a diákjainkra és a segítő tanárainkra, akik hozzájárultak a sikerhez. Köszönjük a diákok toborzásában közreműködő kollégáknak a segítséget és a versenyen felügyeletet vállalóknak a közreműködést!

Igriczi Klára és Országh László (DÖK segítő)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*