Tanévzáró néptáncgála

Az „Ezerjó” Szentmiklós Művészeti, Kulturális és Hagyományőrző Egyesület vezetőinek, oktatóinak törekvése, hogy megszerettessék városunk fiatalságával a magyar népi kultúrát, a régmúlt táncait, énekeit. Közreműködésükkel városunkban a mindennapos testnevelés oktatásának keretein belül jelenleg már több, mint 1000 gyermek mindennapjainak része a néptánc, a hagyományőrzés. A 2021/2022-es tanév végén három teltházas műsorest megszervezésére is szükség volt, hogy minden helybéli köznevelési intézmény csoportja szerepelhessen.

Iskolánk, a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium kollégistái 2022. május 27-én, pénteken este 18 órakor mutatták be a gálaműsor közönségének a heti rendszerességgel elsajátított táncanyagot, mellyel már nagy sikerük volt Szekszárdon, az AJKP Művészeti Fesztiválon. Néptánccsoportunk tagjai: Fehér Alexandra, Gyetvai Barbara, Hollósi Brigitta, Horváth Adrienn, Kiss Bernadett, Lukács Viktória, Molnár Dorina, Sipos Nikoletta, Katona Milán, Kovács Alex. Köszönjük a segítségét Bartyik Tímeának, Gonda Erikának, Hajdúné Csabai Szilviának, illetve a képeket Szedlák Miklósnak, valamint gratulálunk a felkészítő pedagógusnak, Szilágyi Eriknek és tanítványainak!

A nyári szünetben aktívan folytatódik majd a néptáncosok élete, hiszen az „Ezerjó” Szentmiklós Néptáncegyüttes is csatlakozott a „Törökszentmiklós 300″ jubileumi programsorozathoz. A „Törökszentmiklós 300″ Táncjátékban az 1720-tól 2020-ig terjedő időszakot felölelve, várostörténeti események kerülnek bemutatásra a színpado(ko)n énekkel, zenével, tánccal. 300 táncossal egy nagyszabású előadás szervezése, próbái vannak folyamatban, melynek részesei lehetnek iskolánk néptáncos tanulói is. 2022. augusztus 5-én, pénteken és 6-án, szombaton szeretettel várnak minden érdeklődőt a grandiózus műsorral. Ünnepeljük velük együtt Törökszentmiklós újratelepítésének 300. évfordulóját!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*