Pályaorientációs óra

A 8. évfolyamos diákoknak a tanév legnehezebb feladata a továbbtanulás, a megfelelő középiskola kiválasztása. Ezzel kapcsolatban iskolánk is igyekszik segíteni a döntésben a gyerekeket és a szülőket. Ősszel a nyílt tanítási napokon az intézmények látogatása mellett lehetőség van egy-egy intézmény, vagy szakma képviselőit is fogadnunk rendhagyó osztályfőnöki óra keretein belül.
A héten a Bercsényi Miklós Gimnáziumból jártak nálunk olyan diákok, akik egykor nálunk voltak általános iskolások. Ez az alkalom nem csak a gyerekeknek volt nagyon jó lehetőség megismerni az intézményt, hanem az intézményen belül a tagintézmények közötti együttműködést is erősítette.
A gimnázium tanulói meséltek a diákéletről, az iskolai programokról, a középiskolai tananyagról, a kísérő pedagógus pedig bemutatta az iskola tagozatait, az intézmény kínálta lehetőségeket. A gimnázium rendvédelmi tagozatát, a képzést a törökszentmiklósi rendőrség munkatársa, Molnár Judit százados ismertette. A rendhagyó óra jó hangulatban és hasznosan telt. Nagyon örültünk neki, hogy a volt diákjaink elégedettek voltak a választásukkal és megtalálták a helyüket. Az intézmény pedagógusai

Polyák-Tóth Klára látta (szerda 18:06)
Enter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*