A zsűri különdíját kapta a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium Médiaműhelye

5 évvel ezelőtt kezdte el működését a Szent István Rádió kezdeményezésére a Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat, amelynek ma már 12 intézmény és a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda a tagja.

Az évforduló kapcsán pályázatot hirdetett a rádió szerkesztősége, „Keresd a forrást!” címmel. Két feladat várt az iskolákra, egy helytörténeti riport elkészítése és az iskola védőszentjéről szóló hangjáték forgatókönyvének megírása. Az ünnepélyes díjátadót 2022. november 5-én, Szent Imre ünnepén tartották az egri Líceum kápolnájában.

Bérczessy András igazgató, főszerkesztő köszöntőjében a szürethez hasonlította az ünnepi eseményt, amikor a munka gyümölcseit élvezhetjük. Gyümölcsként tartjuk számon a megerősödött közösséget, az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” programot és a Hangoló című műsort, melyben hétről-hétre megmutatkoznak az iskolarádiósok.

Dr. Czapkó Mihály érseki titkár, a bíráló bizottság tagja értékelte a pályaműveket. 1931-ben, amikor XI. Piusz pápa a Vatikáni Rádiót életre hívta, azt mondta, hogy szeretné, hogyha az ő péteri szolgálatát segítené a rádió, és szolgálná az evangélium továbbadását és hirdetését. „Valójában ti is csatlakoztatok ehhez a felhíváshoz” – mondta a fiataloknak.

Az esemény fővédnöke, Ternyák Csaba egri érsek köszöntőjében méltatta az intézmények és a fiatalok erőfeszítéseit. Mint mondta: a hálózatneve jól kifejezi a viszonyát a rádióhoz, hiszen Szent Imre Szent István gyermeke volt. A „Keresed a forrást!” cím azt is kifejezi, hogy mi mindannyian keressük forrásainkat. Az örök közös forrásunk az eucharisztikus Jézus Krisztus, Isten egyszülött fia, a mi életünk forrása, melyből a mi forrásaink is fakadnak.

A köszöntők után dr. Németh Zoltán EKIF osztályvezető adta át a különdíjakat, majd Ternyák Csaba egri érsek az első három helyezett oklevelét.

Az első díjat a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum, a másodikata szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskola, a harmadik díjat pedig a Tibolddaróci Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolája kapta.

A zsűri különdíját a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Médiaműhelyét képviselveGelei Zalán, Mészáros Kinga Sára diákok és tanáruk Kónya Éva vehette át Egerben, a Líceum kápolnájában.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*