Az első iskolanyitogató foglalkozás a Pánthyban

Idén az első iskolanyitogató foglalkozást 2022. 11. 10-én tartottuk iskolánkban. A tanító nénik, Vígh Julianna és Tóth Kinga lelkesen készültek erre az alkalomra, már hetek óta tervezgették, hogy a leendő elsősöknek milyen játékos és szórakoztató feladatokat készítsenek elő.

Úgy döntöttek, hogy egy akadálypályát állítanak fel a tornateremben. Amíg a kicsik ismerkedtek a tornateremmel, addig a szülők egy kis megvendégelésen vettek részt, ahol kellemes hangulatú beszélgetés alakult ki, nem csak a gyerekek, hanem a szülők is ismerkedtek egymással. A rövid bemelegítés után a gyermekek nagyon lelkesen csinálták végig a feladatokat, ügyesen másztak fel a bordásfalra, gólokat rúgtak a kapuba, nagyokat ugrottak a szekrényről és a trambulinról. Az akadálypálya után egy ismerős játék, a cicás fogó következett, amit nagyon élveztek. A foglalkozás végére el is fáradtak.

A gyerekek jutalmul egy kis érmet kaptak, amit haza vihettek emlékbe. A tanító nénik arra is gondoltak, hogy az elhasznált energiáját pótolják, így zárásként mindenki kapott egy szelet csokit és egy gyümölcslevet is. A program nagyon jó hangulatban telt el, mindenki elfáradt ugyan, de a gyerekek sikerélménnyel tértek vissza a teremben várakozó szüleikhez.

Bízunk benne, hogy a következő foglalkozásra viszont látjuk őket és még több leendő iskolás gyermeket el tudnak hozni a szülők, illetve a 2022. 11. 17-én tartandó „Ovi angol” is ilyen jól fog sikerülni. Külön köszönet Zsigmond Gergely tanár úrnak, hogy az akadálypálya felállításában segédkezett.

Az alsós munkaközösség tagjai

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*