Zánkai Erzsébet-karácsony December 12-14.

December 12-14. között a negyedik évfolyamos tanulók Zánkára kirándultak az Erzsébet-tábor keretein belül. A téli kirándulásunk hétfő reggeli korai indulása mesébe illően kezdődött, ugyanis havas tájra ébredtünk.

A Balaton felé közeledve azonban az időjárás szinte már-már tavasziasba fordult, melyet gyönyörű napsütés kísért a három nap alatt. Hétfőn a megérkezés előtt megálltunk Tihanyban, ahol sétáltunk egy nagyot az Apátság körül és a városban, valamint megcsodáltuk a „téli” Balaton panorámáját. Ezt követően elfoglaltuk a szálláshelyünket Zánkán és kezdetét vette a karácsonyi forgatag.

Az első programunk a táborban a Karácsonyi vágtával kezdődött a sportcsarnokban, ahol már a verseny hangulata alatt is érezhető volt, hogy izgalmakkal teli napok várnak ránk. 12 csapat mérte össze erejét különféle sport feladatok keretein belül, melyben a kitartó küzdelem meghozta eredményét és csapatunk a 4. helyen végzett.

Mire vége lett a versenynek már besötétedett, ahogy kiléptünk a csarnokból megcsodálhattuk a karácsonyi fényekkel kivilágított tábort és pihenésképpen közösen teáztunk a főtéren. Másnap tovább folytatódtak az izgalmasabbnál izgalmasabb programok. Délelőtt a gyerekek által már nagyon várt korcsolyázáson vehettünk részt, ezt követően pedig a lézerharcra került sor. A finom ebéd után a Fővárosi Nagycirkusz által rendezett cirkuszi előadást tekinthettük meg a tábor színháztermében. A fő programok mellett a két napban számos mellékprogramon is részt vettünk és az utolsó este zárásképp egy koncerten táncoltunk, mulattunk közösen még egy nagyot.

Szerdán reggeli után elbúcsúztunk a tábortól és Budapest felé vettük az irányt. Mielőtt hazaértünk volna még megálltunk egy közös ebédre és a Campona KockaParkban megtekintettük a Lego kiállítást, ahol mi is építhettünk, játszhattunk. Fáradtan, de annál több élménnyel gazdagodva 17 órára szerencsésen hazaérkeztünk a jó hangulatban telt három nap után. A táborban nagyon jól éreztük magunkat és kellőképpen hozzásegített minket, hogy ráhangolódjunk az előttünk álló ünnepre.

Vígh Julianna és Tóth Kinga Tanítók

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*