Beszámoló – Honfoglaló vetélkedő

A Bercsényi Napok keretein belül megrendezett „Honfoglaló” névre hallgató kvízjátékon idén is próbára tehették tudásukat (és szerencséjüket) a történelem iránt érdeklődő diákok. A játék lényegében nem más, mint a már 20 éve online formában futó vetélkedő „felélesztése”, iskolai keretek közé történő átültetése.

A csapatversenyre február 13-án, délután 2 órai kezdettel került sor. Törökszentmiklósi intézményeken kívül érkeztek hozzánk Fegyvernekről, Kétpóról és Rákócziújfaluból is. A benevezett 8 csapat (3-3 fő), egy gyors sorsolást követően két fordulóra bontva mérkőzhetett meg egymással. A két óra hosszát kitöltő játék utolsó két körében már igazi kemény küzdelem bontakozott ki a dobogós helyekért. A bronzérmet a Pánthy Endre Katolikus Általános Iskola diákjai, Kállai István, Mészáros Hajnalka és Papp Virág szerezték meg. Felkészítőjük: Márton János tanárúr. Ezüstérmes lett a Hunyadi Mátyás Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából Kovács Fanni, Orosz Adrienn és Poczai Dorottya, Fábián Ida tanárnő felkészítésével. Végül a dobogó legtetejére állhattak a Kaszap Nagy István Református Általános Iskola és Óvoda Kétpói Tagintézményének nyolcadikos diákjai: Boldog Vajk Nimród, Hegyi Adrián Imre és Virág Csaba. Őket Csontos Mónika tanárnő és Horváth Viktor tanárúr készítette fel a versenyre. Ezúton is gratulálunk a csapatoknak!

Reméljük, hogy diák és pedagógus egyaránt jó hangulatban töltötte el velünk a hétfő délutánt! Szeretettel várjuk őket jövőre is!

A szervezők:

Molnár Csaba és Országh László

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*