Kulturális élmények sora a programhétvégén

Budapesten jártunk kollégistáinkkal az AJKP februári programhétvégéjén. A Petőfi emlékév tiszteletére ismerkedtünk meg a Petőfi Irodalmi Múzeum megújított állandó kiállításával, az annak otthont adó Károlyi-palotában.

Az OperaTour épületlátogató túra során a újjászületett Operaházban minden igényt kielégítően mutatták be számunkra az opera- és balettjátszás fellegvárát, a csodás, gazdagon díszített belső tereket. A túra zárásaként rövid koncertet hallhattunk az Operaház szólistáitól.

A tárlatok közötti belvárosi sétánk során számos közismert épületet tekintettünk meg (Magyar Nemzeti Múzeum, Párizsi udvar, Belvárosi Szent Anna-templom, Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony templom, Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Erzsébet híd, Petőfi-szobor, Petőfi-díszkút, Dunakorzó, Vigadó, Danubius kút, Szent István Bazilika, Magyar Nemzeti Bank, Országház, Nemzeti Összetartozás Emlékhelye). A pénteki foglalkozás alkalmával felkészültünk, információkat gyűjtöttünk az útvonalunkon található nevezetességekről, melyeket szombaton személyesen is megcsodálhattunk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*