Mérföldkő a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium életében

Ünnepélyes keretek között, 2023. május 22-én a Honvéd Kadét Program elindítását megpecsételő együttműködési megállapodás aláírására került sor intézményünkben.

Az aláíró két fél a Magyar Honvédség képviseletében Kovács Imre ezredes, illetve intézményünk részéről Polyák-Tóth Klára igazgatónő volt. E jeles esemény alkalmából vendégként köszönthettük köreinkben Bordás Péter plébánost, az Egri Főegyházmegye részéről Köböl Zsolt oktatási csoportvezetőt, a Honvédelmi Minisztérium részéről Kis Ákos kormánytanácsost és Markót Imrét, Törökszentmiklós polgármesterét.

A beszédeket követően iskolánk énekkara katonadalokat, kollégistáink csoportja egy remek néptánckoreográfiát mutatott be, amelyek nagy sikert arattak mind vendégeink, mind gimnazistáink körében. Az együttműködés létrejöttével 2024. szeptember 1-től iskolánkban elindul a – magas tanulmányi ösztöndíjjal járó – Honvéd Kadét Program, melynek célja, hogy tudatosítsa a haza szeretetének és a haza védelmének fontosságát, valamint járuljon hozzá a fiatalok felelős állampolgárrá neveléséhez.

Mivel a katolikus egyház számára is fontos érték a hazaszeretet, a nemzet, a család és a szabadság, így egy igazán gyümölcsöző együttműködés elé néz intézményünk és a Magyar Honvédség.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*