Recept

Hozzávalók: 23,5 kg hagyma, 53,2 kg húsféle (csirke, kolbász, szalonna, virsli), 14,8 kg zöldségféle (paradicsom, paprika, sárgarépa, gomba, kukorica), 6,2 kg bab, 73 kg krumpli, 0,5 kg batáta, 2  csomag spagettitészta, 2 kg rizs, 12 tojás, liszt, só, fűszerek, zsiradék, titkos adalékok

Hámozd meg a 73 kiló krumplit, a fél kiló batátát(=édesburgonyát), a répát, tisztítsd meg a gombát. 20-25 darab burgonyát csomagolj alufóliába, főzd meg a spagettit, a tojásokból kellő mennyiségű liszttel keverj nokedlitésztát. Apríts fel mindent kisebb darabokra (a babot és a rizst nem kell!), majd 20 egyre éhesebb csapatra bízd rá az ételek elkészítését. A hagyomány szerint a hagyma pirításával folytatódik a cselekmény, de ha valaki nagyon hangosan másképp tudja, hagyd rá, légy nyitott, azért vagy ott, hogy jól érezd magad. Az elkészítési idő az eszköztől (bogrács, tárca, nyárs, grill, parázs) és az étel mennyiségétől függően 1-3 óra. A folyamatos kóstolgatás legális, csak hagyj a többieknek is. Ez a Horváth Ilona Főzőverseny receptje!

Köszönjük Bordás Péter plébános atyának a helyszínt, Pacsai Norbertnek és feleségének, Marika néninek, valamint Kis Zoltánnak a zsűrizést. Gratulálunk minden amatőr szakácsnak, különösen a díjazott 12.c, 12.a osztályoknak és az Orczy Anna Katolikus Általános Iskola csapatának!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*