„Az Úr nem süllyed egy bizonyos szint fölött egy bizonyos szint alá!” Závada Pál író-olvasó találkozón jártunk

2023. november 29-én a törökszentmiklósi Ipolyi Közművelődési Központban részt vettünk az ismert Kossuth-díjas alkotó író-olvasó találkozóján.

Nagy meglepetésként ért minket, hogy a kérdező- és beszélgetőtársa Darvasi László József Attila-díjas író, költő, újságíró lesz, így nem is volt kérdés, hogy ott a helyünk a nézőtéren. Ennek legfőbb oka, hogy október 5-én szintén részt vettünk egy író-olvasó találkozón, amelynek vendége Darvasi László volt, aki Törökszentmiklóson született, a Bercsényi Miklós Gimnáziumban érettségizett. Nagy hatással volt ránk az a beszélgetés is, hiszen betekintést nyerhettünk többek között az alkotás nehézségeibe, szépségébe.

A Závada Pállal folytatott beszélgetés során közvetlen és családias légkörben töltöttük a közel két órát, és ahogy a korábbi esten, most is elgondolkodtató mondatok hangoztak el, bár tény, nagyon figyelni kellett, hogy ne veszítsük el a fonalat.

A két élő legendával való találkozás nagy hatással volt ránk. Az est végén Darvasi Lászlóval közös fotót készíthettünk, beszélgetett is velünk pár percet, hiszen megtisztelőnek tartotta, hogy a volt iskolájából egy teljes osztály megjelent a találkozón. Felajánlotta, hogy eljön hozzánk egy rendkívüli irodalomórát tartani. Már alig várjuk!

(11.A osztály)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*