Az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont

Az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont az előző évekhez hasonlóan idén is meghirdette a Betlehem-készítő pályázatot. Az alkotások bármilyen anyagból, különböző méretben, változatos technikával készülhettek. Az idei tanévben intézményünket az Arany János Kollégiumi Program 0. évfolyamos diákjai képviselték. A tanulók évek óta készítenek kézműves foglalkozások keretében használati és dísztárgyakat. Az agyagozás, kerámiakészítés fortélyait is megtanulták az évek során. Így ezt a technikát választották a betlehem elkészítéséhez is. Több héten keresztül aprólékos, kreatív munkával készültek a pályázatra.

Az eredményhirdetésre az adventi gyertyagyújtáskor került sor, ahol megáldották a beérkező 217 pályamunkát. Legnagyobb örömünkre a zsűri tetszését diákjaink munkája nyerte el leginkább, így ebben a tanévben az I. helyen végeztünk.

A tanulók munkáját a kézművesszakkör vezetője, Hornyákné Szabó Bernadett, Dancza Jusztina szaktanár és Szekeres József kántor segítette.

Az alkotás elkészítésében: Ballók Milán Péter, Berdó Beatrix, Biró Ramóna Jázmin, Bozsó Boglárka Judit, Demeter Vivien Sára, Mága Alex, Mága Amina Lilla, Molnár Norina, Négyesi Kinga Gabriella és Rafael Napsugár Virág vettek részt. Köszönjük a diákok és felkészítőik áldozatos munkáját!

Az egyházmegye diákjai által, kézzel készített alkotásokat 2024. február 2-ig lehet megcsodálni a palota aulájában, amely egyedi élményt kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*