„Most vagy soha!” – premier előtti vetítésen jártunk –

  1. 02. 27-én 18:00 órás kezdettel részt vehettünk a szolnoki Cinema Cityben a Most vagy soha! című premier előtti filmvetítésen. Kísérő tanárunk Makai-Polgár Szabina tanárnő volt. A filmet a mozikban március 14-től vetítik.

A magyar történelmi kalandfilm témája az 1848. március 15-i forradalomban részt vett Petőfi Sándor és a márciusi ifjak története. A film ennek az egy napnak az eseményeit dolgozza fel. Láthatjuk, ahogy Petőfi Sándor először elszavalja az általa írt Nemzeti dalt, amikor a Landerer nyomdában kinyomtatják azt és a 12 pontot, majd tömeget toboroznak a Nemzeti Múzeum elé, hogy együttes erővel Magyarország szabadságát követeljék. Merészségük és elszántságuk elég erős volt ahhoz, hogy megszülessen a modern parlamentáris Magyarország, és megkezdődjön a szabadságharchoz vezető folyamat, melynek eredményeként később egy magyar nyelven beszélő szabad országot kaphattunk vissza.

Nekünk, fiataloknak egy olyan múltbéli eseményt elevenített meg a film, amit eddig csak történelemkönyvből, iskolai műsorokból olvashattunk, hallhattunk. A fiatal színészek játéka hiteles, a történet izgalmakkal átszőtt volt. A film segítségével könnyebben megértettük ennek a jelentős napnak a fontosságát.

Biztatunk mindenkit, hogy aki teheti, menjen, és nézze meg a filmet, nem fogja megbánni!

 

Mága Amina Lilla, Molnár Norina, Raffael Napsugár Virág 9/AJKP

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*