Bercsényis diákok a Szent István Rádió és Televízió egri szerkesztőségében

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a Szent István Rádió és Televízió egri szerkesztőségében tettek látogatást a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium médiaműhelyes diákjai, ahol a reggeli élő műsort a rádió stúdiójának vezérlő helyiségében követhették végig.

A Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat keretében rádiózást tanuló gyermekek látogatásuk alatt a műsorvezetés, a hírszerkesztés és a zenei szerkesztés menetébe, valamint módszereibe kaptak betekintést a médium munkatársainak segítségével.

A televízió stúdiójában a díszlettel és a kamerákkal, a hang és képszerkesztő- rögzítő eszközökkel ismerkedtek a diákok, valamint a különböző televíziós tartalmak gyártásáról kaptak tájékoztatást.

A szerkesztőségi program a 2017-ben életre hívott Iskolarádiós Hálózat bemutatásával folytatódott. A Bercsényi Gimnázium novemberben kapcsolódott be az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézményeket megszólító ifjúsági, rádiós programba, amelynek keretében hetente vesznek részt foglalkozásokon a diákok a rádió törökszentmiklósi stúdiójában.

Az egri szerkesztőségi látogatás a gyermekek által korábban készített rádiós anyagok elemzésével zárult, ahol a program koordinátor elismerően beszélt a Bercsényisek eddigi teljesítményéről.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*