Szülői értekezlet a leendő elsős gyerekek szüleinek

Az elmúlt tanévekben hagyománnyá vált, hogy a leendő elsős gyerekek szüleinek tartunk egy olyan tájékoztatót, ahol bemutatjuk az iskolát, megismerhetik a nálunk alkalmazott pedagógiai módszereket, eszközöket, az itt dolgozó pedagógusokat. Ez a „Kukkantó”.

Erre idén 2022. 11. 07-én került sor. Az iskolát és a tantestületet Oravecz Tivadar tagintézmény-vezető mutatta be, majd átadta a szót Jung Veronikának, aki az iskolában folyó angol nyelv oktatását ismertette a szülőkkel. Legvégül az egyik leendő elsős tanító, Vígh Julianna is felszólalt, aki az intézmény gyermek központúságát emelte ki.

Az intézmény legnagyobb előnye, hogy kis létszámú osztályokkal dolgozunk, ami megkönnyíti az elsős gyerekek beilleszkedését, valamint a tanítók is több időt tudnak foglalkozni egy-egy kisgyermekkel, szorosabb kapcsolat alakul ki közöttük, ami az alsó tagozatos diákok esetében nagyon fontos.

Zárásként a szülők kérdéseket tehettek fel, érdeklődhettek olyan dolgok iránt is, amiről nem esett szó. Reméljük, hogy a jelenlévők pozitív élményekkel tértek haza és a gyerekekkel együtt viszont fogjuk őket látni az iskola nyitogatókon és az „Ovi angol” foglalkozásokon is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*