Heroes of the Future

2023. szeptember 30-án ellátogattunk a Planet Budapest 2023 Élményprogram a fenntarthatóságról fiataloknak című rendezvényre a budapesti Hungexpoba.

A hetvenöt perces, vezetett, csoportos fenntarthatósági élményprogram világszerte is egyedülálló koncepció mentén jött létre. A Heroes of the Future egy interaktív program, lenyűgöző filmélmény és profi szabadulószoba egyben, 8-16 éves fiatalokból álló osztályoknak és csoportoknak, amelyek megtapasztalhatják, hogy hogyan formálja a jövőt a hatékony együttműködés.

A magyar nyelvű programot egyrészt az előzetes pályázaton kiválasztott iskolai osztályok látogathatják 2023.09.25. és 10.01. között. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen mi is a kiválasztott iskolák között szerepelhettünk!

A rendezvényen 5-es, 6-os, 7-es és 8-osok közül azok a diákok vettek részt, akik vállalták, hogy a jövőt formáló és ösztönző programon részt vesznek.

Reggel 9-kor indultunk Törökszentmiklósról, majd fél 11-kor már regisztráltunk is a helyszínen, ahol egy ajándék tornazsákban szendvicset, müzliszeletet, gyümölcspürét és gyümölcsöt kaptunk.

14:30-tól kezdődött a felejthetetlen kalandtúra, melyben a Földet megmentettük! Várakozás közben meglátogattuk a Szakmai kiállítást, ahol, elektromos kamionra is felszállhattunk, gyümölcsöket kóstolhattunk, különböző teszteket tölthettünk ki.

Európai szinten is egyedülálló, hazai kreatív és tudományos szakemberek által fejlesztett, látványvilágában és komplexitásában itthon eddig nem látott élményprogramban vehettünk részt, ahol betekintést nyerhettünk a fenntartható jövő mindennapjaiba.

A program vége felé elektromos járműveket próbálhattunk ki a papírból készült papírváros utcáin.

Hazafelé megálltunk egy McDonalds étteremnél, ahol a kisgimisek egy-egy üdítőt és szendvicset fogyaszthattak.

Este 19:00 órára érkeztünk vissza a Bercsényi Gimnázium elé.

Mindenki jól érezte magát, reméljük lesz még hasonló programban részünk.

Köszönjük szépen a PRO SCOLA Bercsényi Alapítványnak a programhoz nyújtott támogatását!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*